Na preliezkach ako v dávnom kláštore, v Šali otvorili jedinečné detské ihrisko

TASR, pt, 7. októbra 2019 o 04:07

Detské ihrisko ako historický kláštor. Takúto atrakciu pre deti nedávno otvorili v Šali, kde sa deti počas hry na preliezkach či hojdačkách môžu pohybovať v domčekoch usporiadaných ako v jednom skutočnom historickom kláštore.

Ihrisko je replikou maďarského historického kláštora, okrem zábavy má podporiť cezhraničný cestovný ruch.

Foto: mesto Šaľa

Nové interaktívne tematické ihrisko predstavuje detskú repliku historického kláštorného komplexu v meste Oroszlány v Maďarsku. Je to partnerské mesto Šale a v ňom na oplátku zasa deti získajú ihrisko v podobe zmenšenej repliky šalianskeho renesančného kaštieľa.

Ihrisko bolo vybudované bolo v rámci projektu Cultplay, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Tematické parky budú využívané najmä ako detské ihriská, avšak ich súčasťou budú aj rozšírené informácie o ostatných atrakciách v partnerských obciach.

„Očakávaným prínosom projektu je nárast návštevníkov zo susedných regiónov, čo by malo prospievať rozvoju turizmu u všetkých zapojených partnerov,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický.

Mesto Šaľa je jedným z desiatich miest, ktoré sa zapojili do tohto projektu interaktívnych tematických parkov. Sú tam ešte Nové Zámky, Komárno, Hurbanovo, Kolárovo a Svodín a štyri maďarské mestá: Oroszlány, Komárom, Tata a Kisbér. Celkový rozpočet projektu predstavuje 2,4 milióna eur. Každý z parkov bude do pozornosti návštevníkov odporúčať iný park, lákajúc tak návštevníkov z jednej strany Dunaja na druhú.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >