Milé video! Zdravotníkom tlieskali aj deti britského princa Williama a vojvodkyne Kate

Gabriela Bachárová, 27. marca 2020 o 04:00

Vo štvrtok večer sa Veľká Británia pridala k mnohým krajinám sveta tlieskala zdravotníkom a všetkým ľudom, ktorí pomáhajú v boji proti novému typu koronavírusu. Pripojila sa aj kráľovská rodina.

Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate zverejnili na sociálnych sieťach video svojich troch detí, princeznej Charlotty (4) a princov Louisa (1) a Georgea (6), ako milo tlieskajú. „Všetkým lekárom, sestričkám, opatrovateľom, pracovníkom lekární, dobrovoľníkom a ostatným zamestnancom Národnej zdravotnej služby, ktorí pomáhajú tým, ktorí sú zasiahnutí chorobou Covid-19. Ďakujeme vám,“ napísala rodina na svojom účte na Instagrame.



Nová choroba sa dotkla aj kráľovskej rodiny, nakazený je princ Charles, teda dedko Charlotty, Georgea a Louisa a otec princa Williama. Priebeh choroby je však u neho ľahký. Kráľovná Alžbeta II. je v poriadku.

Veľká Británia spočiatku žiadne zásadnejšie opatrenia proti koronavírusu neprijímala, premiér Boris Johnson tvrdil, že britská cesta bude iná. Populáciu chcel novou chorobou premoriť, aby získala kolektívnu imunitu.

Pod tlakom verejnosti a katastrofických správ z Talianska či Španielska však britské vedenie zmenilo názor a rýchlo zavádza podobné reštrikcie ako mnohé krajiny vo svete, teda zatvorenie obchodov či škôl. Dnes v piatok 27. marca bola zverejnená správa, že novou chorobou trpí aj samotný premiér, má vraj len mierne príznaky a z izolácie chce aj naďalej krajinu riadiť. Vo Veľkej Británii už na koronavírus zomrelo takmer 600 ľudí a majú vyše 100 tisíc nakazených.

Pred piatimi dňami oslavovala Veľká Británia Deň matiek. Pri tejto príležitosti Kate a William zverejnili fotografiu, ktorou chceli vyjadriť vďaku všetkým matkám. „V týchto ťažkých časoch na vás myslíme,“ vyslovili sa.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >