Meghan vydáva knihu pre deti. Čelí obvineniu z plagiátorstva

Gabriela Bachárová, 10. mája 2021 o 04:15

Po odchode z britskej kráľovskej rodiny sa vojvoda Harry a jeho manželka Meghan Markle snažia uchytiť, kde sa len dá. Momentálne tehotná mama dvojročného Archieho sa rozhodla vydať na spisovateľskú dráhu.

Harry a Meghan sa odstrihli od dvora a starajú sa o seba sami.

Foto: archív

Už začiatkom júna vyjde v Spojených štátoch amerických štyridsaťstránková kniha pre deti od troch do siedmich rokov The Bench (Lavička), v ktorej Meghan popisuje vzájomný vzťah Harryho a Archieho svojím pohľadom matky. Americké vydavateľstvo Random House Books láka na knihu vzletnými slovami: „Rozprávanie a ilustrácie nám poskytujú obrázky spoločných momentov, ktoré vyvolávajú hlboký pocit tepla, spojenia a súcitu. Toto je vaša lavička, kde budete svedkami veľkej radosti." Napríklad v internetovom obchode Amazon je už možné urobiť predobjednávku.

Zatiaľ čo vydavateľ knihu ospevuje ako výnimočný čin, ozývajú sa aj kritické hlasy. Kniha sa vraj nápadne podobá na iný titul, konkrétne na The Boy on The Bench (Chlapec na lavičke) od autorov Corrine Averiss a Gabriela Albroza. Podobný je nielen názov, ale vraj i dej a štýl ilustrácií. Padali dohady, že Meghan knihu mohla kúpiť pre Archieho a potom sa ňou inšpirovať. Corrine Averiss ale tvrdí, že nejde o rovnaký príbeh či rovnakú tému. Sama Meghan plagiátorstvo odmieta a obhajuje sa tým, že jej dielo vychádza z básne, ktorú napísala pre Harryho pri príležitosti Dňa otcov.



Autorka knihu nevydáva pod svojím civilným menom, ale ako Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu. Tento titul môže používať aj po odchode z kráľovskej rodiny, podobne ako Harry môže používať oslovenie vojvoda zo Sussexu. Obaja však už nesmú byť oslovovaní ako „ich kráľovská výsosť".

Zdá sa však, že manželskému páru to vôbec neprekáža a s novým životom mimo dvora je spokojný. Meghan čaká druhé dieťa, tentokrát oznámili, že to bude dievčatko, pri Archiem pohlavie dopredu zrejme nevedeli do poslednej chvíle. Očakávanie druhého dieťaťa oznámili presne na Valentína, 14. februára. Podobne pred 37 rokmi na sviatok zamilovaných oznámila zosnulá princezná Diana, že sa jej narodí druhý potomok, práve Harry.



Obálka knihy Chlapec na lavičke.

Foto: archív
Začiatkom minulého roka Harry a Meghan oznámili, že odídu z britskej kráľovskej rodiny, pretože sa tam cítia zviazaní. Po zastávke v Kanade sa napokon usadili v domovskom štáte Meghan, v Kalifornii, kde žijú v luxusnej vile. Manželia v marci tohto roka poskytli rozhovor slávnej americkej moderátorke Oprah Winfrey, v ktorom kráľovskú rodinu obvinili z rasistických rečí, Harry pridal aj vyhlásenie, že jeho brat, princ William i otec, princ Charles sú na kráľovskom dvore ako uväznení.

Nevítaným dôsledkom slobody mimo dohľad dvora ale je, že Harry a Meghan sa už nemôžu spoľahnúť na peniaze z Británie, kráľovská rodina ich od peňazí odstrihla. Sledovaný britsko-americký pár už preto podpísal napríklad spoluprácu s agentúrou Harry Walker Agency, ktorá zastupuje slávnych rečníkov, medzi nimi i bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy, Pár pre firmu bude rovnako rečniť na rôznych akciách. Harry sa okrem toho bude v startupu BetterUp venovať na vedúcej pozícii duševnému zdraviu. Média vo Veľkej Británii zatiaľ špekulujú, ako sa bude volať dcérka páru, najviac sa v tejto súvislosti pomerne neprekvapujúco skloňuje hlavne meno Diana.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa