Leto v parku prináša hry, zábavu i koncerty

TASR, 13. augusta 2019 o 05:50

Ako si spestriť stred prázdninového týždňa? Skúste Leto v parku. Ide o zážitkový program plný koncertov a aktivít pre rodiny s deťmi, ktorý pripravuje mesto Dolný Kubín v spolupráci s občianskou iniciatívou Tvoj Kubín: Tvoje mesto.

Park je príjemným miestom na posedenie, relax aj šport.

Foto: TASR

Každú prázdninovú stredu sa ľudia, najmä rodiny s deťmi môžu zabaviť v dolnokubínskom Parku Martina Kukučína. Podľa Petra Jonáka z občianskej iniciatívy Tvoj Kubín tohtoročné Leto v parku ponúka viaceré atrakcie. Piknik v tráve, skákací hrad, dobrovoľníci, ktorí s deťmi maľujú špeciálne dolnokubínske pohľadnice, pingpongové stoly či futbalové bránky.

Atmosféru v parku dopĺňajú koncerty, ktoré majú viac ako 15-ročnú tradíciu. Riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Janka Greššová uviedla, že v minulosti organizovali koncerty v nedeľu, priamo pred strediskom, no radšej sa vrátili do parku.

Tento rok sa ponuka kultúrnych podujatí MsKS rozšírila a ponúka obyvateľom a návštevníkom mesta viaceré nové akcie. Aj nedeľné koncerty sme tento rok naplánovali na stredy, pretože sa pripojili k dobrovoľníckej iniciatíve Leto v parku. Ide Program pre deti a rodičov sa koná každú stredu od desiatej dopoludnia, a končí sa koncertom, ktorý sa začína o piatej večer.

Trocha iná bude akurát posledná augustová streda, kedy s deťmi privítajú školu na podujatí Vitaj škooola. Pôjde však tiež o zábavu a tvorivé dielne, divadlo, balónovú klauniádu či mím show. Záver dňa bude patriť hip hop koncertu Ola Loloviča.

Podujatie sa v Dolnom Kubíne teší obľúbenosti, návštevnosť je čoraz vyššia. „Ohlasy sú pozitívne, ľudia sa tu stretávajú a my sa tešíme, že takýmto spôsobom vieme vytiahnuť obyvateľov z domov do centra parku a stráviť s nimi príjemné chvíle,“ povedal.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >