Košické Divadlo Romathan uvádza rozprávku Jakubove dobrodružstvá

TASR, 30. apríla 2019 o 04:41

Profesionálne rómske Divadlo Romathan v Košiciach po roku uvedie premiéru ďalšej rozprávky, sú to Jakubove dobrodružstvá.

Predstavenie rómskeho profesionálneho Divadla Romathan.

Foto: Romathan

Ide o príbeh o pracovitom, dobrosrdečnom a odvážnom chlapcovi, ktorý túži po nesmiernom šťastí a vydá sa na cestu plnú nástrah, dobrodružstiev a zážitkov. „Opäť sme sa zamerali na najmenších divákov, je to klasický rozprávkový príbeh. Hlavnou postavou je Jakub, ktorý žije s ockom, bratom aj zlou macochou. Večer sa mu sníva sen o svojej mamičke, ktorá mu povie, aby išiel hľadať zlatú podkovu. Tak sa Jakub dostane na cesty, na ktorých stretne zaujímavé rozprávkové bytosti a zažije rôzne dobrodružstvá," uviedol riaditeľ divadla Karol Adam.

Predstavenie je pútavé aj z hľadiska kostýmov, ktoré deti určite zaujmú, dodal riaditeľ s tým, že ako to v rozprávkach býva, aj v tejto dobro zvíťazí nad zlom. V poradí 77. premiéru uvedie Divadlo Romathan v piatok 3. mája o 10. hodine dopoludnia vo svojich priestoroch na Štefánikovej ulici. Predstavenie je v slovenskom aj v rómskom jazyku tak, aby mu rozumeli všetky deti. Scenár a réžiu mala na starosti členka divadelného súboru Žaneta Štipáková, hudbu šéfdirigent divadla Karel Adam.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >