Kocúr Felix má najmenším pomôcť budovať národné povedomie

TASR, pt, 24. januára 2019 o 14:02

Ako žili naši predkovia, čo si obliekali? Kde čo pestovali a ako to tam vyzerá dnes? Obrazovými potulkami po Slovensku, ktoré im prináša nový projekt, by sa mali predškoláci a žiaci prvého stupňa dozvedieť viac o svojej krajine.

Kocúr Felix prevedie deti Slovenskom.

Foto: Zemplínska knižnica v Trebišove

Ide o výstavu tematicky ladených ilustrácií Kataríny Barlovej, ktoré majú nenásilným spôsobom napomáhať budovaniu a rozvíjaniu národného povedomia detí už v útlom veku. Výstavu otvorili premiérovo v knižnici v Trebišove, kde bude do 22. februára.

Deti na nej Slovenskom sprevádza postavička zvedavého kocúra – Felixa. „Jeho stopovaním budú deti hravým spôsobom spoznávať zvieratá, rastliny, stavby, odievanie i spôsob života našich predkov vo vybraných regiónoch. Deťom predstavíme aj veľkú mapu, ktorá im umožní získať reálnu predstavu o polohe navštívených lokalít v rámci Slovenskej republiky," informovala riaditeľka trebišovskej knižnice Janka Vargová.

Autorka konceptu Lenka Šingovská kládla dôraz na pútavé a veku primerané zobrazenie reálií na ilustráciách. Tento zámer spolu so slovným opisom diania na ilustráciách umožňuje podľa nej efektívne rozvíjať vedomosti o Slovensku i slovnú zásobu predškolákov.

Pripravované sprievodné aktivity podporia záujem detí o krajinu zobrazenú na vystavených ilustráciách a umocnia v deťoch zážitok z nadobudnutých poznatkov.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >