Július Hudáček pomáha deťom, získajte jeho brankársku masku. „Nie každý sa má tak dobre ako my...“

Patricia Poprocká, 10. decembra 2021 o 04:22

Nedávno sa stal trojnásobným otcom a okrem hokeja myslí aj na choré deti a ich rodiny. Hokejový brankár Július Hudáček, ktorý finančne podporuje svoj materský klub Spišská Nová Ves, pomáha aj ľuďom v núdzi. Do dražby dal tentoraz svoju brankársku masku, získať ju možno do 12. decembra.

Július Hudáček momentálne chytá v KHL v klube Dinamo Riga.

Foto: SITA

V spolupráci s organizáciou Dobrý anjel ešte vlani vyzval deti, ktorým združenie pomáha, aby navrhli motív na jeho masku. V nej potom odohral špeciálne dva zápasy v drese jeho vtedajšieho klubu Spartak Moskva proti AK Bars Kazaň a proti Vityazu Podoľsk. Teraz ju núka do dražby s tým, že celá získaná suma bude do posledného centu rozdelená medzi rodiny s chorými deťmi, ktoré sa dostali do finančnej tiesne, a ktorým pomáha Dobrý anjel.

„Poznáme sa s Ľudkou Kolesárovou, ktorá roky pôsobila v Dobrom anjelovi. Už predtým som bol darcom, a keď sme premýšľali, ako by sa dalo ešte pomôcť, napadlo mi toto. Myslím, že treba pomáhať druhým, nie každý sa má tak dobre ako my. Najmä ak sú ľudia chorí či hendikepovaní, majú to strašne ťažké a úlohu štátu v ich prípade suplujú neziskové organizácie,“ vysvetlil Július Hudáček pre ahojmama.sk.

V dražbe je táto maska Júliusa Hudáčka, motív na ňu navrhla Jasmínka zo Šale.

Foto: facebook J. Hudáčka

Víťazný motív masky v dražbe navrhla Jasmínka zo Šale, ktorá sa lieči z onkologického ochorenia. Keďže maska bola určená na zápasy v retro dresoch pri príležitosti 40. výročia olympijských hier 1980, mala obsahovať symboly jeho vtedajšieho klubu Spartak Moskva, olympiády v Moskve a anjelské krídla. Také podmienky určil Julo a Jasmínka, navrhla medveďa Míšku, maskota hier.

Za svoj výtvor dostala dres, podpísaný všetkými hráčmi Spartaka Moskva a masku môže teraz získať záujemca, ktorý v dražbe dá najviac peňazí. Okrem nej vyhrá aj večeru s Júliusom Hudáčkom, práve na ktorej dostane prilbu.

Dražba potrvá do 12. decembra, zapojiť sa môžete na tomto linku. Momentálna najvyššia ponuka je 785 eur, Julo ale verí, že to bude ešte viac. „Verím, že to ešte porastie, bol by som rád, keby sa vyzbieralo aspoň tisíc eur, 1500 by bolo ideálne,“ povedal.

Už ani nepočíta, koľko zo svojho už porozdával – mladým hokejistom, fanúšikom i ľuďom v núdzi. Pomáha materiálne aj finančne, s manželkou napríklad prispievajú seniorom v domovoch sociálnych služieb, on sám podporuje mladých hokejistov i materský klub v Spišskej Novej Vsi.

„Všetci chlapci, ktorí hráme vonku, prispievame v týchto ťažkých časoch klubu, bez fanúšikov je to obrovský výpadok príjmov. Takto sa chceme odvďačiť,“ vysvetľuje.

Mladým hokejistom zasa dáva výstroj, ktorú on v seniorskej súťaži mení, no pre mladších je stále dobrá. „Betóny, vyrážačky, ktoré ja už nepoužívam, juniorom ešte dobre poslúžia. Sú to dosť drahé veci, takže myslím, že im to pomôže. Pamätám si, čo to pre mňa znamenalo, keď som ja takto dostával veci... Masky zbieram, fascinovali ma už odmalička, mám ich doma cez 20, v knižnici namiesto kníh, ale aj tie zrejme pôjdu na charitatívnu akciu, ktorú chystáme s bratom (Liborom, útočníkom HC Lugano vo Švajčiarsku) po skončení sezóny,“ vraví.

Július Hudáček momentálne chytá za klub Dinamo Riga, v KHL pôsobí už dlhšie a tamojší fanúšikovia tiež spomínajú na jeho ústretovosť. Napríklad Sergej Slepnev z Nižného Novgorodu na sociálnej sieti pripomenul, ako Julo podaroval jeho dcére, hokejovej brankárke, svoju hokejku. „Kaťa je tiež ľaváčka... Máme len dobré spomienky!!!,“ ďakoval mu.

Šťastná Kaťa s darovanou hokejkou.

Foto: facebook S. Slepneva





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >