Zdeno Chára ukázal svoje dvojičky, trénujú bojové umenia. „Pokora, vďačnosť, odvaha,“ vyratúva plusy

Patricia Poprocká, 9. novembra 2020 o 03:47

V marci budú mať synovia Zdena Cháru päť rokov, no slávny otec ich hviezdnym manierom veru nepriúča. Naopak. Chlapcov Zacka a Bena zaviedol v Bostone na tréning bojových umení. „Vďačnosť, vytrvalosť, pokora, odvaha, sebakontrola,“ vyratúva päť dôležitých vecí, ktoré im bojové umenia majú vštepiť.

„Ďakujem trénerom, že ich učia viac než bojové umenia,“ napísal hokejista na sociálnych sieťach k tejto fotografii. Ako prezradil, tréning svojich synov si veľmi vychutnal a teší sa, že majú takúto možnosť.

Bojové umenia učia viac než len bojovať. Chlapci po tréningu.

Foto: facebook Zdena Cháru

Samotný Zdeno Chára je známy tým, že hoci je svetovou hviezdou, zostáva stále skromným a pracovitým človekom. Jeho bývalí tréneri i spoluhráči hovoria o obrovskej húževnatosti a skromnosti, a to už od detských čias.

Jeho niekdajší tréner v Trenčíne Pavol Bratranec pre portál šport.sk rozprával, že hoci bol Zdenov otec olympionik a reprezentant v zápasení, Zdeno bol ako chlapec vždy najskromnejší. Nespoliehal sa na známeho otca či mamu a tvrdo na sebe pracoval.

„Nikdy nechodil v ‚adidaskách’, ‚pumách’ či ‚nikeoch’, ale v rádových veciach a obyčajných teniskách,“ povedal. Dokonca v doraste hral so zodratými prstami v o číslo menších korčuliach, lebo nemali jeho veľkosť bez toho, aby si sťažoval. „Vždy mal hlavu dole a išiel ďalej,” dodal Pavol Bratranec pre spomínaný portál. Celý rozhovor nájdete TU.

Zdeno Chára s rodinou vo chvíľach voľna.

Foto: facebook Zdena Cháru

Osvieženie v lete. Zdeno a jeho dvojičky.

Foto: facebook Zdena Cháru

Pavol Bratranec oceňuje aj jeho zodpovednosť, keď dodržiava životosprávu a tvrdo trénuje. Dodnes napríklad v rámci tréningu zvykol Zdeno Chára absolvovať všetky etapy Tour de France a v Zámorí patrí k najlepším a najuznávanejším hokejistom. Hoci má už 43 rokov, čo je na vrcholový šport priveľa, stále by ešte rád pokračoval. Momentálne je voľným hráčom bez zmluvy, no vyjadril sa, že rád by zostal v Bostone.

Rúška Chárovcov, ako inak, v klubových farbách Boston Bruins.

Foto: facebook Zdena Cháru

Tu žije s celou rodinou, manželkou Tatianou a deťmi, okrem dvojičiek majú spolu ešte staršiu dcéru Elliz Victoriu.

Predvlaňajšie Vianoce.

Foto: facebook Zdena Cháru





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >