Gynekológ Jozef Záhumenský bude diskutovať o tom, čo možno zlepšiť v našom pôrodníctve

pt, 10. decembra 2018 o 11:06

Čo všetko by sa dalo vylepšiť na slovenských pôrodniciach, je hlavnou témou diskusie s odborníkmi, ktorá bude už túto stredu v Bratislave. Organizuje ju združenie Slovenské duly a hosťami budú tí najpovolanejší.

Jozef Záhumenský je skúsený odborník, niekoľko rokov pôsobil v Česku.

Foto: Ivan Majerský, Pravda

Debatovať príde prednosta gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Bratislave – Ružinove Jozef Záhumenský, ktorý v minulosti pôsobil na viacerých českých klinikách. V nedávnom rozhovore pre ahojmama.sk (Naše pôrodnice sú zastaralé) pomenoval viacero nedostatkov nášho pôrodníctva, hoci len v porovnaní s českým. Okrem neho príde aj klinická psychologička a certifikovaná dula Hana Celušáková a záchranár Matej Polák, ktorý má k pôrodom blízko nielen pri svojej práci, ale aj doma - za manželku má dulu. On bude aj moderátorom.

„Chceme sa bližšie pozrieť na oblasti, ktoré v Bratislavských pôrodniciach vieme zmeniť k lepšiemu aj bez obrovských finančných dotácií,“ približuje zámer chystanej debaty šéfka združenia Slovenské duly Ľuba Lapšanská. Vypovedá o tom aj téma - Čo vieme inak aj bez peňazí.
Podujatie je určené predovšetkým budúcim rodičom, ale aj všetkým, ktorých téma pôrodov v Bratislave a pôrodníctva vôbec zaujíma.

Diskusia sa začína v stredu o pol šiestej večer v priestoroch Satori Stage na Mickiewiczovej ulici v Bratislave. Vstupné je päť eur.



ANKETA:

Čo by ste zmenili v slovenskom pôrodníctve?

17,4%



26,1%



49,3%



1,4%



5,8%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >