FOTO Topmodelka Gisele Bündchen kvapkala materské mlieko deťom do očí aj nosíka

Gabriela Bachárová, 19. augusta 2019 o 05:00

Svetová modelka brazílskeho pôvodu Gisele Bündchen (39) sa nikdy netajila tým, že má veľmi pozitívny vzťah k dojčeniu. Svojim dvom deťom, dcére Vivian Lake (6) a synovi Benjaminovi (9), ho dopriala naozaj do sýtosti.

Topmodelke leží na srdce, aby deti boli dojčené.

Foto: Facebook Gisele Bündchen

Na sociálnej sieti Instagram teraz zverejnila staršiu fotku s maličkou dcérkou, ktorú práve dojčí. „Jeden z najkrajších momentov, ktorý som zdieľala so svojím dieťaťom, bolo dojčenie. Tomu špeciálnemu pohľadu, ktorý v tej chvíli od dieťaťa dostanete a tomu pocitu vzájomného spojenia sa nič nevyrovná," vyznala sa.

Ako priznala, v začiatkoch nemusí byť dojčenie práve jednoduché a môže prinášať bolesť, ale túto skúsenosť by nevymenila za nič na svete. „Cítila som sa vďačná, že som mohla svoje deti kŕmiť touto cestou." napísala. Všetkým mamám, ktoré svoje deti dojčia či dojčili, ale aj tým, ktoré to bezúspešne skúšali, no nepodarilo sa, zablahoželala k správnemu rozhodnutiu. „Oslavujem každú z vás," dodala na sociálnej sieti.

Dojčenie si pochvaľovala nielen preto, že jej umožnilo nakŕmiť deti a vytvoriť si s nimi užšie puto, ale aj preto, že malo zdravotné benefity. „Moje deti neboli nikdy počas dojčenia choré. Imunológovia hovoria, že dojčenie je najprirodzenejšia výživa cicavcov v prvých mesiacoch či rokoch života. Človek je tiež cicavec, a tak sa to týka aj jeho," uviedla pred pár mesiacmi v rozhovore pre spoločenský magazín People.

Svoje materské mlieko modelka kvapkala deťom do očí, keď ich mali začervenané. Pár kvapiek putovalo do detských nosíkov pred cestou lietadlom ako ochrana pred baktériami v uzavretom priestore. „Keď som prestávala dojčiť, na radu pediatra som si niekoľko fľašiek s materským mliekom zamrazila na neskoršie použitie. Je to liek na všetko," je presvedčená topmodelka.




S dcérou Vivian Lake a synom Benjaminom má modelka veľmi vrelý vzťah.




Modelka bojuje nielen za rozšírenie dojčenia, ale na srdci jej leží aj stav planéty a znečistenie vzduchu. „Je to tichý zabiják. Viac ako sedem miliónov ľudí na svete zomrie každý rok predčasne práve na znečistenie vzduchu," uviedla. Rozhodla sa preto, že svojím dielom prispeje k redukcii tohto vážneho problému. „Chcem vysádzať viac stromov, pestovať viac plodín na svojej záhrade a kompostovať všetko, čo sa dá," napísala s tým, že každý sa môže zapojiť. „Poďme to urobiť," vyzvala fanúšikov a na Instagrame zverejnila fotografiu s deťmi na svojej záhrade.




Deti má topmodelka s profesionálnym hráčom amerického futbalu Tomom Bradym (42). Svoji sú už desať rokov.
































Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >