Dvadsať rokov bez nej... Mesiac pred pôrodom spomína bývalá žena Karla Svobodu na dcéru, ktorú jej vzala rakovina

Gabriela Bachárová, 1. septembra 2020 o 04:01

Život jej poriadne naložil, ona však všetko znáša s neuveriteľnou pokorou, hoci zažila chvíle bezbrehej bolesti. Vendula Pizingerová, bývalá manželka skladateľa Karla Svobodu, prišla o dieťa i muža, dokázala sa však pozviechať a dnes vo svojich 48 rokoch čaká s partnerom tretie dieťa.

Vendula Svobodová.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Mesiac pred pôrodom tretieho potomka si Vendula Pizingerová zaspomínala na dcérku Klárku (na fotografii nižšie), ktorá ako štvorročná podľahla pred 20 rokmi leukémii: „Dvadsať rokov bez dcéry Kláry. Čo všetko sa za tú dobu stalo v mojom živote, je až neskutočné. Určite mi veľmi chýba jej poradný hlas a múdrosť, ktorú si v sebe niesla už ako dieťa. Bolo to veľmi zvláštne... Je vzácne, koľko ľudí a osudov ovplyvnilo toto malé dievčatko..."

Bolestná skúsenosť spôsobila, že Vendula našla svoje životné poslanie v pomoci iným: „Sľúbila som jej, že budem pomáhať chorým deťom, ako sa len bude dať. Vôbec som netušila, že to zhltne celý môj profesijný život, a to je predsa úžasné," povedala zakladateľka nadačného fondu Kvapka nádeje, ktorý pomáha deťom s onkologickým krvným ochorením. Ako dodala, vždy sa snažila byť silná, pretože ju tak rodičia vychovali. „Teraz však už taká byť nemusím," vydýchla si ťažko skúšaná žena. „Rozbieham nové príbehy, pre nové duše," podotkla nastávajúca trojnásobná mamička.

Päť rokov po smrti Klárky sa manželom Svobodovcom narodil syn Jakub (15), ale dlho sa z neho spolu netešili. Keď mal chlapček len dva roky, jeho otec si siahol na život, zastrelil sa v záhrade ich vlastnej vily. O dva roky neskôr sa žena vydala za podnikateľa Patrika Auša, zväzok sa však rozpadol. Pred piatimi rokmi urobila Vendula Pizingerová tretí manželský pokus, keď si zobrala o 16 rokov mladšieho syna kamarátky.



Vendula Pizingerová sa s manželom Josefom na príchod prvého spoločného potomka veľmi tešia. Čas pred pôrodom si evidentne užívajú. „Zápasy sumo v kuchyni," komentovala Vendula nasledujúcu fotografiu.



„Keď si niekoho vezmeš, uzavrieš takú dohodu, že ten človek patrí k tebe," zafilozofovala si Vendula Pizingerová.



Veľa ľudí Vendula Pizingerová zmiatla, keď uverejnila na sociálnych sieťach fotografiu s novorodencom v náručí a ďalšiu s detskou nožičkou. Česká verejnosť jej začala gratulovať k narodeniu potomka, v skutočnosti však išlo o deti iných mamičiek. Vendula sa s nimi vyfotografovala počas návštev nemocníc, ktorým jej nadačný fond pomáha s vybavením. Ako čerstvej mamičke je to však bude svedčať rovnako!








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >