Nielen Monika Beňová. Ktoré slávne ženy otehotneli okolo päťdesiatky?

Gabriela Bachárová, 6. augusta 2020 o 05:00

Svoju dcérku porodí v 52 rokoch. Politička Monika Beňová si tehotenstvo užíva a neprajníkom odkazuje, nech si žijú vlastné životy a nestarajú sa do toho jej. Nie je jediná, kto sa z bábätka tešil okolo päťdesiatky.

Dcérku, ktorej chce dať meno Lea, čaká Monika Beňová s partnerom, advokátom Ľubomírom Klčom, mladším o šestnásť rokov. Novinku, že čaká dieťa, oznámila v polovici júla, to už bola v šiestom mesiaci tehotenstva. Na sociálnych sieťach zverejnila fotografiu, ako drží v rukách ružové dupačky. „Čakáme dieťatko, dcérku, som v šiestom mesiaci a cítim sa naozaj fantasticky," vyslala do sveta šokujúcu správu.

Neprajníkom, ktorí by ju radšej videli v úlohe babičky, odkázala: „Toto je môj život, od nikoho neočakávam, že ho bude žiť za mňa. Robím svoje vlastné rozhodnutia a diskutujem o nich len so synom a s partnerom. Lebo oni dvaja v tejto chvíli patria do môjho života. Nechcem od nikoho nič, len pokoj a pohodu. Ak chce byť niekto zlostný a nepríjemný, nech sa páči, máte vlastné životy, rodiny a facebookový profil." Ako dodala, nech si každý mudruje o vlastných deťoch.

Tehotenstvo vo vyššom veku jej ale dáva zabrať, ako o tom svedčí aj nasledujúca fotografia. Monika Beňová otvorene priznala, že sa cíti unavená. Lekári ju poslali na rizikové tehotenstvo, nariadili jej oddych. Aj preto, aby sa neopakovala situácia z predchádzajúceho tehotenstva, syn sa totiž narodil s nízkou pôrodnou hmotnosťou. Napriek únave je však politička šťastná a na bábätko sa teší. „Cítim zvláštnu vnútornú nehu," vraví.

Monika Beňová je mamičkou dospelého syna Martina (30), ktorého otcom je už zosnulý novinár Martin Beňo. Druhým mužom europoslankyne bol Fedor Flašík, manželstvo s ním však bolo bezdetné.







V susednom Česku vyvolala veľký rozruch 48-ročná Vendula Pizingerová, bývalá manželka hudobného skladateľa Karla Svobodu a zakladateľka charitatívnej organizácia Kvapka nádeje, ktorá pomáha deťom chorým na leukémiu. Táto choroba jej pred rokmi vzala päťročnú dcérku, manžel sa neskôr zastrelil. Nové šťastie našla po boku mladšieho muža, 32-ročného Josefa Pizingera.

Na dieťatko sa netešia len partneri, ale i štrnásťročný Jakub, ktorého otcom je Karel Svoboda. Na svet by malo prísť už čoskoro, Vendula je v ôsmom mesiaci tehotenstva. „Nemohla som tomu uveriť a zároveň som mala veľký strach. Nemám dvadsať, bude všetko v poriadku? Zvládnem to? Jednoducho desiatky otázok. Ale potom som si povedala, že to tak má byť a budem si to jednoducho užívať," povedala pre český Blesk.





Svoje prvé dieťa porodila moderátorka Erika Judínyová v 49 rokoch, šťastným otcom sa stal 59-ročný herec Štefan Skrúcaný. Moderátorka dlho žila sama, nemala potrebu viazať sa a obmezovať partnerstvom či materstvom. Ako však priznala, keď stretla svojho terajšieho partnera, zmenila na svoj životný štýl názor. Pred piatimi rokmi sa vzali, dcérka Ella, ktorá sa narodila v máji, ich lásku korunovala. Štefan Skrúcaný má z prvého manželstva dcéru Lindu a z manželstva s herečkou Zuzkou Tlučkovou (58) synov Tomáša a Lukáša.





Druhá manželka speváka šlágrov Igora Kmeťa staršieho, otca celkovo piatich detí, o svojom tehotenstve až do siedmeho mesiaca vôbec netušila, myslela si, že pribrala a mala by schudnúť. Dnes štvorročného syna Denisa porodila Viera Kmeťová ako 48-ročná. Na fotografii je spokojná rodinka spolu s krstnou mamou chlapčeka (vľavo).



Keď sa malý Benjamin pred desiatimi rokmi narodil, mala herečka Kelly Preston už 48 rokov. Len rok predtým sa musela spolu s manželom, hercom Johnom Travoltom vyrovnávať s veľkou tragédiou, na dovolenke na Bahamách im zomrel 16-ročný syn Jett. Pri záchvate nešťastne spadol v kúpeľni a smrteľne sa poranil. Medzi živými už, žiaľ, nie je ani jeho mamička, zomrela 12. júla tohto roka na rakovinu prsníka. Pár ešte vychovával dnes 20-ročnú dcéru Ellu Bleu.





Slávne Bondovo dievča, herečka Halle Berry (53) sa stala druhýkrát mamičkou ako 47-ročná. Spolu s vtedajším partnerom, francúzskym hercom Olivierom Martinezom sa tešila z chlapčeka Macea Roberta. Prvé dieťa, dnes dvanásťročnú dcérku Nahlu Arielu Aubry, porodila predchádzajúcemu partnerovi tiež vo vyššom veku, ako 41-ročná.



Halle Berry s deťmi pred dvomi rokmi.

Foto: SPOT / BACKGRID


A na záver to najlepšie. Americká herečka dánskeho pôvodu Brigitte Nielsen (57) porodila po desiatich rokoch hormonálnej liečby vo svojich 54 rokoch dcéru Fridu, ktorá prednedávnom oslávila svoje druhé narodeniny, ako môžete vidieť na nasledujúcej fotografii. „Moja malá myška, prežiaruješ môj život, odkedy si sa narodila," napísala šťastná herečka. Nezlomná aktérka akčných filmov má celkom päť detí, rozdiel medzi najstarším a najmladšou je neuveriteľných 33 rokov. Dcéra bola pre herečku vytúženou, všetky ostatné deti sú synovia. Otcom malej Fridy je barman Mattia Dessi (43).











Komentáre k článku:


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >