Domáce dobroty i výroba odličovacích tampónov, Komárno pozýva na Remeselnícke trhy

TASR, 4. októbra 2019 o 04:21

Remeselníci a regionálni výrobcovia potravín predstavia počas víkendu svoje produkty na Remeselníckych trhoch v Komárne.

Pevnosť v Komárne si budú môcť návštevníci trhov pozrieť virtuálne, pomocou špeciálnych okuliarov.

Foto: PRAVDA, Andrej Barát

Podujatie sa koná v sobotu pred Pevnosťou na Hradnej ulici. Návštevníci trhov budú môcť ochutnať rôzne špeciality od miestnych výrobcov. Napríklad domáce džemy, makové výrobky, čokoládu, bylinkové medy, výrobky z tekvice, čili omáčky, čerstvo praženú kávu a ďalšie produkty.

Ako informovali organizátori, na trhoch sa predstavia aj remeselníci s háčkovanými výrobkami, ročne vyrábanými náramkami, pletenými košmi či doma vyrábanými mydlami.

Súčasťou podujatia bude aj Mikrofest 480, na ktorom sa bude hovoriť o ekologickom životnom štýle. Workshop ukáže, ako z nepotrebného trička vyrobiť tašku bez šijacieho stroja. Popoludní sa návštevníci zasa dozvedia, ako vyrobiť odličovacie tampóny.

Európske zoskupenie územnej spolupráce Pons Danubii zasa pre návštevníkov trhov pripravilo ukážku virtuálnej reality. Pomocou nej si budú môcť prostredníctvom špeciálnych okuliarov pozrieť komárňanskú pevnosť.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >