Dievča bez reflexných prvkov vbehlo pod auto na diaľnici, pri prevoze zomrelo

TASR, gb, 4. januára 2023 o 05:05

Pri dopravnej nehode na diaľnici R1 v katastri obce Voznica v okrese Žarnovica prišlo v pondelok podvečer o život 14-ročné dievča.

Polícia upozorňuje na nutnosť nosenia reflexných prvkov.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Podľa informácií polície pri odpočívadle vošlo vodičovi osobného auta dievča náhle do cesty, následkom čoho došlo k zrážke. Dievča utrpelo ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahlo. Dievčina nebola označená žiadnymi reflexnými prvkami.

V súvislosti s nehodou polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Do vyšetrovania nehody bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia na sociálnej sieti pripomína, že diaľnicu môžu používať len vodiči motorových vozidiel, iným účastníkom cestnej premávky je jej používanie zakázané.

Chodci, ktorí sa pohybujú na ceste v šere alebo za tmy, musia mať na sebe reflexné prvky. Neplatí to, čo si často myslíme, teda že vodič chodca vidí, spomalí a obíde ho. Neosvetlení chodci jednoducho vidieť nie sú. Reflexné predmety si umiestnite najlepšie na konci rukávov, blízko ku kolenám alebo do úrovne drieku. Cyklisti tiež na prilbu a bicykel. Použitie reflexného prvku vodičom umožní vidieť chodca v tme až na dvesto metrov.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >