Detská nemocnica na Kramároch sa postará o onkologicky choré ukrajinské deti

gb, 1. marca 2022 o 04:00

Národný ústav detských chorôb na bratislavských Kramároch je pripravený postarať sa o detských pacientov s onkologickými ochoreniami z Kyjeva. Zatiaľ ide predbežne o 15 detí vo veku do 5 rokov.

Národný ústav detských chorôb v Bratislave

Foto: Národný ústav detských chorôb v Bratislave

Vedenie kliniky detskej hematológie a onkológie je už v kontakte s pracoviskom pre detskú onkológiu v nemocniciach v Ľvove a Kyjeve, uviedla facebooková stránka nemocnice. „Vďaka ústretovosti vedenia Národného ústavu detských chorôb a Ministerstva zdravotníctva by sme vedeli zabezpečiť onkologickú starostlivosť pre detských pacientov. V súčasnosti sa riešia limitované možnosti evakuácie a transportu vážne chorých detí,” povedala profesorka Alexandra Kolenová, prednostka kliniky.

„V takejto vážnej situácii je naša pomoc samozrejmosťou a sme pripravení pomáhať aj ďalším chorým deťom z Ukrajiny. Urobíme všetko preto, aby sme sa o vážne choré ukrajinské deti dokázali čo najlepšie postarať,“ povedal Peter Bartoň, riaditeľ národného ústavu.

Klinika detskej hematológie a onkológie je najväčšie pracovisko pre liečbu detí s rakovinou na Slovensku a svojimi výsledkami sa zaradila medzi najlepšie pracoviská na svete. Spĺňa náročné požiadavky certifikácie Európskej referenčnej siete detskej onkológie, čím sa zaradila medzi svetovú špičku. V praxi to znamená prístup detských onkologických pacientov na Slovensku k najlepšej možnej starostlivosti, ale aj inovatívne možnosti diagnostiky a liečby vďaka medzinárodnej spolupráci.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >