Detská nemocnica na Kramároch rozšíri a zmodernizuje urgentný príjem

TASR, gb, 23. februára 2019 o 07:02

Na oddelení urgentného príjmu v Detskom ústave národných chorôb v Bratislave lekári ročne ošetria 55 až 57-tisíc detí. Približne desať percent pacientov je následne hospitalizovaných. Urgentu však chýba materiálno-technické vybavenie.

Národný ústav detských chorôb v Bratislave

Foto: Národný ústav detských chorôb v Bratislave

To bolo aj dôvodom, prečo ústav pristúpil k jeho rozšíreniu, prestavba už prebieha, dokončená bude na budúci rok. Nový urgent bude stáť viac ako 3,2 milióna eur. Lekárom by mal priniesť väčšiu flexibilitu a zároveň by im umožnil v kratšom čase vyšetriť viac pacientov.

Zmení sa aj celková zmena organizácie práce na frekventovanom pracovisku. „A to tak, aby pacient od prvého kontaktu s oddelením urgentného príjmu vedel, že jeho zdravotný stav je lekárom známy a monitorovaný a podľa toho bude ďalej usmerňovaný na pracovisku v zmysle jeho závažnosti a potreby jednotlivých vyšetrení," zdôraznila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Najskôr by sa teda mali identifikovať vážne stavy, ktorým poskytne ústav neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Ostatným čakajúcim chce ústav vytvoriť bezpečné a príjemnejšie podmienky na čakanie. „Rozšírenie a nové priestorové usporiadanie oddelenie urgentného príjmu nám pomôže vytvoriť ešte lepší propacientsky orientovaný prístup v kontexte správnej medicínskej praxe," dodala hovorkyňa.

Pracovisko bude mať aj nové prístrojové vybavenie, pretože ústav pracuje s veľkým počtom pacientov všetkých vekových kategórií od narodenia až do dospelosti, a zároveň s rôznym zdravotným stavom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >