Deti sa môžu zapojiť do súťaže Detská mapa sveta. Víťazné práce pôjdu do Japonska

TASR, gb, 6. marca 2019 o 10:49

Celoslovenskú súťaž Detská mapa sveta organizujú Geografický ústav Slovenskej akadémie vied spolu s Kartografickou spoločnosťou. Deti do 16 rokov zo všetkých typov škôl súťažia do konca marca v kreatívnom zobrazovaní sveta.

Nakresli mapu sveta!

Foto: Shutterstock.com

Šesť najlepších máp sa dostane na celosvetovú výstavu v rámci najvýznamnejšej kartografickej konferencie v japonskom Tokiu.

Témou súťaže na aktuálny rok je Máme radi mapy. Pri hodnotení súťažných prác sa budú zohľadňovať nielen kartografický obsah, ale aj kvalita prevedenia a celková estetická hodnota. Kresby by mali zachovávať proporčné rozdelenie pevnín a oceánov bez použitia šablón či podkladových máp.

Najlepšie detské mapy zbiera každé dva roky Medzinárodná kartografická asociácia už od roku 1993. Súťaž vznikla na pamiatku bývalej viceprezidentky organizácie Barbary Petchenik, kartografky, ktorá sa venovala mapám určeným pre deti. V predchádzajúcich ročníkoch reprezentovalo Slovensko doteraz celkovo 51 prác detí do 16 rokov, z ktorých tri boli v minulosti ocenené aj špeciálnymi cenami, a to v rokoch 1995, 1993 a 2001.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >