Bojnická zoologická záhrada organizuje súťaž, čo deti vedia o prírode

TASR, gb, 5. marca 2019 o 05:58

V Bojniciach sa opäť stretnú záujemcovia o svet fauny a flóry, aby si zmerali svoje vedomosti. Národná zoologická záhrada v Bojniciach spolu s občianskym združením Kremnické vrchy a Knižnicou Jána Kollára v Kremnici spustili tretí ročník Slovenskej Zoo Lympiády, ktorá má za cieľ vybrať najlepšieho mladého zoológa Slovenska.

Zoologická záhrada v Bojniciach organizuje súťaž pre mladých záujemcov o faunu a flóru.

Foto: Zoo Bojnice

Organizátori už spustili on-line prihlasovanie, ktoré potrvá do 31. marca. Samotná súťaž sa bude konať 30. mája v Národnej zoo Bojnice. „Súťažiť sa bude opäť v štyroch kategóriách: materské školy, prvý stupeň základných škôl, druhý stupeň ZŠ a stredné školy. Pre mladých nádejných zoológov sme si pripravili štyri súťažné témy, a to Tajomné mokrade, Príroda na počutie, Tajomstvá pod kožou a Životný štýl bez odpadu," priblížila hovorkyňa zoo v Bojniciach Simona Kubičková.

„Prvý aj druhý ročník sa stretli s veľkým úspechom a veríme, že aj tento rok privítame na prednáškach, ale aj samotnej súťaži veľa mladých nadšencov a milovníkov prírody," skonštatovala hovorkyňa zoo.

Veľkou novinkou tento rok je podľa nej webová stránka www.zoo-lympiada.sk, kde nájdu súťažiaci všetky potrebné informácie. „Aj takouto formou sa neustále posúvame vpred, keďže o súťaž je veľký záujem a nový web ponúka jednoduché on-line prihlasovanie a komplexné informácie k súťaži," dodala Simona Kubičková.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >