Píše vaše dieťa dobre? Môže poslať svoje dielko do literárnej súťaže. Aj dospelí do 35 rokov

TASR, gb, 4. marca 2019 o 05:50

Ukáž sa! je nová literárna kampaň, ktorá hľadá začínajúcich autorov. Deti, ale aj dospelí do 35 rokov môžu svoje básne či prózu zaslať do konca apríla.

Je to dobrá poviedka, mami?

Foto: Shutterstock.com

Kampaň vyhlásili Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach a literárny portál Knihy na dosah. Najúspešnejší autori získajú možnosť publikovať za honorár na portáli www.knihynadosah.sk a dostanú poukážku na nákup kníh. Mená najlepších zverejnia v máji v knižnici. „Vybraní autori budú mať tiež možnosť zúčastniť sa na workshope zameranom práve na kreatívne písanie pod vedením literárnych vedcov. Teším sa na príspevky a dúfam, že sa nám podarí objaviť nové talenty a majstrov pera," uviedla riaditeľka knižnice Soňa Jakešová.

Téma príspevkov je voľná, počet príspevkov je obmedzený na maximálne päť básní a tri prózy v rozsahu do siedmich normostrán (jedna normostrana rovná sa 1 800 znakov vrátane medzier). Záujemci ich môžu posielať na adresu sefredaktorka@knihynadosah.sk. Autorov budú hodnotiť literárni kritici Katarína Hrabčáková, Lenka Šafranová a Jakub Souček.

Elektronický literárny magazín Knihy na dosah funguje už viac ako rok, zameraný je na podporu a prezentáciu autorov, vzdelávanie v oblasti literatúry a podporu čítania. Autorom projektu je košická knižnica. V rubrikách ponúka portál súčasnú prózu a poéziu, ale aj komiks, recenzie, eseje, knižné tipy či rozhovory s inšpirujúcimi osobnosťami.

„Najčítanejšou je práve rubrika Ukáž sa! určená začínajúcim autorom. Je to priestor, kde môžu publikovať svoju tvorbu a dostávajú na ňu aj kvalifikovanú spätnú väzbu. Rubriku vedie a príspevky hodnotí literárna kritička Katarína Hrabčáková," priblížila šéfredaktorka portálu Alena Závocká.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >