Deň matiek na poslednú chvíľu. Čím potešiť drahú mamičku?

Gabriela Bachárová, 13. mája 2023 o 05:15

Zabudli ste, že dnes je deň matiek a nemáte ešte pre tú svoju pripravenú milú pozornosť? Nezúfajte, tu je zopár našich tipov, ako urobiť veľkú radosť, a pritom neminúť veľa peňazí.

Každú ženu poteší kvet.

Foto: Shutterstock.com

Kytička

Stávka na istotu. A častokrát viac poteší vlastnoručne nazbieraná kytička ako tá kupovaná. Darček pozdvihnete na ešte vyššiu úroveň, ak kvietky pekne zaviažete a zapichnete k nim milé prianie, prípadne sladkosť.

Niečo sladkého

Osladiť si trochu život, to uvíta asi každá mama. Nemusí pritom ísť len o kupovanú sladkosť, azda väčšiu radosť urobí doma upečený koláč, torta či ďalšie jedlé darčeky, pekne zabaliť môžete napríklad domáce sušienky, čokoládové pralinky, domácu nutellu či vlastnú čokoládu s ozdobou.

Niečo pod zub

Slané chuťovky vždy potešia. Či už sú to syrové tyčinky, domáce chipsy, minipizzy alebo slané slimáky... Určite máte svoje vlastné osvedčené recepty, ktoré sa vždy podaria a z osláv miznú ako prvé. Určite ich ocení aj vaša mamička.

Vlastnoručne vyrobený darček

Môže to byť čokoľvek. Vlastnoručne vyrobená ozdobná krabička, cukrový píling pre pôvabnejšiu pleť, soľ do kúpeľa, mydlo, náramok, pomaľovaný hrnček, sviečka a originálnym darčekom je fľaška radosti. Na farebné papieriky napíšte v stručnosti dôvody, prečo máte radi svoju mamičku a vhoďte do vyzdobenej fľašky - väčšej či menšej.

Lístok do kina či divadla

Kultúra sýti dušu, pozrite sa, čo hrajú kiná a divadlá vo vašom okolí a kúpte mamičke lístok na zaujímavé predstavenie, kam si samozrejme zájdete spolu. Dobrou voľbou je i lístok do galérie, na výstavu či na hrad alebo zámok.

Vlastnoručné prianie

Vlastnoručne vyrobené prianie môže nahradiť darček, najmä ak si na ňom dáte zvlášť záležať. Vyrobte ho z farebného papiera, ozdobte podľa vlastnej fantázie napríklad mašličkou, ozdobnou stužkou, obrázkami... Milé vyznanie bude čerešničkou na torte.

Pozvanie do reštaurácie

Koho by nepotešilo? Skúste tentokrát vybrať miesto, kde ste spolu možno ešte neboli. Cudzokrajná reštaurácia, zaujímavé bistro, nová kaviareň či cukráreň. Prípadne si za gastronomickým zážitkom urobte výlet do iného mesta.

Pozvanie na výlet

Spoločne strávený čas je najviac. Naplánujte preto zaujímavý výlet do prírody či za architektonickými pamiatkami a mamu naň pozvite. Pozvánku vyhotovte písomne a prihoďte k nej malú sladkosť.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >