Ďalšia slávna modelka si nevie vynachváliť dojčenie. „Nemyslela som, že budem dojčiť tak dlho...“

pt, 7. septembra 2020 o 04:41

Keď mal jej syn dva mesiace, zažili krízu, pri ktorej si myslela, že to vzdá. Dnes má takmer 10 mesiacov a topmodelka Petra Němcová ho šťastná dojčí naďalej. Zvlášť to oceňuje v momentálnej koronavírusovej pandémii.

„Nikdy som si nemyslela, že budem dojčiť tak dlho,“ podelila sa o radosť Petra Němcová na Instagrame. Ako priznala, nebolo to jednoduché, no o to je dnes vďačnejšia. Keď mal synček dva mesiace, bol to pre ňu veľmi ťažký čas. Snažila sa vydržať, kým nedovŕši aspoň prvý štvrťrok, no napokon úspešne dojčí doteraz.

„S príchodom COVID-19 do našich životov som sa chcela uistiť, že náš syn má najsilnejšiu možnú ochranu, dojčenie posilňuje imunitný systém. Som vďačná svojmu telu, že produkuje dostatok mlieka a udržiava otvorený mliečny bar pre Bodhiho,“ napísala. Niet nad dojčenie, i keď Bodhimu, ako vidno, chutia už aj príkrmy.


Modelka českého pôvodu Petra Němcová pred 16 rokmi prežila ničivú cunami v Thajsku, pri ktorej zahynul jej vtedajší snúbenec Simon Atlee. Dnes je vydatá za Benjamina Larretcha, s ktorým sa tešia z takmer 10-mesačného Bodhiho.


Na dojčenie nedala dopustiť ani ďalšia slávna modelka, Brazílčanka Gisele Bündchen. „Jeden z najkrajších momentov, ktorý som zdieľala so svojím dieťaťom, bolo dojčenie. Tomu špeciálnemu pohľadu, ktorý v tej chvíli od dieťaťa dostanete a tomu pocitu vzájomného spojenia sa nič nevyrovná," vyznala sa pred časom na sociálnej sieti.

Svoje materské mlieko modelka používala pre deti aj ako liek – napríklad na začervenané oči. Kvapkala im ho aj do nosíkov pred cestou lietadlom, aby ich chránilo pred baktériami v uzavretom priestore. „Je to liek na všetko," je presvedčená topmodelka. Dnes sú jej deti už veľké a ona ich vychováva k úcte k prírode.


Dojčenie si po počiatočných problémoch so synčekovým prisávaním tiež úspešne vybojovala ďalšia modelka – Martina Krnáč Valková. „Priatelia mi hovorili: daj mu normálne fľašu, budeš môcť chodiť von a normálne fungovať. Prestala som to riešiť s okolím, viac mi pomáhal kontakt s ostatnými matkami, ktoré mali podobné problémy,“ uviedla pre portál združenia MAMILA, ktorej poradkyne jej napokon pomohli.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >