Bosý, nahý a sám. Trojročnému chlapčekovi policajti tentoraz pomohli, čo s ním bude ďalej?

pt, 11. júla 2022 o 04:34

Bosý, nahý a sám... Takto sa popri hlavnej rušnej ceste vo Vrábľoch potuloval koncom minulého týždňa trojročný chlapček. Okoloidúci zavolali policajtov, ktorí mu pomohli, celkom šťastný koniec však príbeh nemá.

Policajti chlapčekovi minulý týždeň pomohli. Čo s ním bude ďalej?

Foto: facebook Polícia SR

Chlapček vyšiel von sám z bytovky, otvoril si dvere bytu na štvrtom poschodí. Jeho mama bola opitá a spala. Keď ju policajti neskôr podrobili dychovej skúške na alkohol, zistili jej 2,65 promile.

To, že jej syn odišiel z domu, vôbec nezaregistrovala. Nahé dieťa si všimli až ľudia vonku, ktorí zavolali policajtov. Tí chlapčekovi na obvodnom oddelení okamžite zabezpečili oblečenie aj papučky a požiadali o vyhlásenie oznamu o náleze dieťaťa v miestnom rozhlase.

Ani na to ale jeho matka nereagovala. Policajná hliadka sa ešte následne presúvala po meste a okolo miesta, na ktorom chlapčeka objavili, a pátrala po jeho rodinných príslušníkoch. Jeho matku sa podarilo nájsť asi až o pol hodinu. Jej komunikácia však bola zmätočná, ona sama bola dezorientovaná a na policajné otázky nevedela reagovať.

Pri takom vysokom stupni promile pochopiteľné. Dieťa si nakoniec prevzala stará mama, ale to už s asistenciou pracovníkov úradu práce sociálnych vecí a rodiny. Tí budú vec ďalej riešiť a ako to bude s chlapčekom ďalej, zatiaľ nevedno. Prestane jeho matka piť? Postará sa oňho stará mama? Skončí v náhradnej rodine?





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >