Bojnický zámok chystá netradičné večerné prehliadky, odhalí dávne obradové tajomstvá

ahojmama.sk, dnes 04:31

Bojnický zámok pripravuje pre návštevníkov netradičné večerné prehliadky. Priblížia posolstvo a obyčaje, ktoré sú spojené s obdobím Dušičiek a Sviatku všetkých svätých.

Zámok v Bojniciach chystá na Dušičky výnimočné prehliadky.

Foto: PRAVDA, Tatiana Michalková

Podujatie Svetlonos na Bojnickom zámku budú môcť návštevníci absolvovať 1. a 2. novembra. „Počas prehliadky sa hostia dozvedia fascinujúce príbehy o Svetlonosovi – bludičke z európskeho folklóru a jeho spojení so svetlom, ktoré láka pocestných,“ uviedla PR manažérka Slovenského národného múzea – Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Návštevníci spoločne s lektorom odhalia tajomstvá pohrebných obradov vysokopostavených šľachticov ako bol gróf Ján Pálffy, a zistia, aké významy sa skrývajú za tradičnými oslavami a zvyklosťami našich predkov. „V rámci prehliadky zavítajú do Stredného hradu a na záver pobudnú pri sarkofágu grófa Pálffyho, kde si pripomenú význam Pamiatky zosnulých,“ dodala.

Večerné prehliadky múzeum doplní o históriu a zvyky, ktoré formovali našu kultúru. Prehliadky začnú od šiestej večer, deti do troch rokov a zdravotne postihnutí majú vstup zdarma.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >