Vianočný zázrak. Do nemocnice utekala s ukrutnými bolesťami brucha, netušila, že na svet sa derie dievčatko

Gabriela Bachárová, 20. decembra 2021 o 04:30

Život občas píše neuveriteľné príbehy. Začiatkom decembra priviezol manžel na urgentný príjem svoju ženu Evu (41) so silnými bolesťami brucha. Vykľulo sa z nich novorodené dievčatko!

Deväť mesiacov v brušku a mamička o tom nemala ani tušenia.

Foto: shutterstock.com

Do ordinácie ju na vyšetrenie prijal mladý chirurg, pred šokovanými prítomnými tam o pár minút neskôr porodila. Na svet priviedla zdravé dievčatko. „Novopečená mamička počas celej doby tehotenstva nepozorovala jediný signál, že by v sebe mala nosiť nový život. O dieťatko sa pritom s partnerom snažili márne dlhé roky. A tak sa stal malý predvianočný zázrak,“ uviedla nemocnica v západočeskom meste Plzeň.

Hoci bola Eva tehotná, počas tehotenstva žila ako predtým. Športovala, pracovala naplno a keď začala mať pocit, že sa jej trochu zväčšuje bruško, pridala viac športových aktivít – na bicykli ušla aj päťdesiat kilometrov za deň. Zopár kilogramov navyše bolo to jediné, čo mala s ostatnými budúcimi mamičkami spoločné. Necítila žiadne pohyby vyvíjajúceho sa plodu, nemala ranné nevoľnosti, žiadne opuchnuté nohy, ani chute sa jej nezmenili.

„Keď som už ležala na urgentnom príjme a bolesti boli naozaj neznesiteľné, v poslednej sekunde som vykríkla: Doktor, asi zo mňa niečo lezie! Akokoľvek to môže znieť neuveriteľne, skutočne sme s manželom za celých deväť mesiacov nemali ani na okamih podozrenie, že by som mohla byť tehotná. A to sme sa o dieťatko pokúšali niekoľko rokov,“ povedala šťastná mamička. „Vlastne len svokra asi týždeň pred pôrodom utrúsila, či náhodou nie som v tom. Ale to bola skôr narážka na kilá naviac,“ dodala s úsmevom.



Lekár, ktorý v tej dobe slúžil na urgentnom príjme, hneď zavolal posilu z gynekologicko-pôrodníckej kliniky. O novorodeniatko i matku tak bolo hneď dobre postarané. Slúžiaci chirurg, doktor Robert Polák nevšedný zážitok zhodnotil takto: „Pôrod krásneho, zdravého dievčatka je vždy veľkým zázrakom. A v tomto prípade to platí dvojnásobne, pretože takéto radosti na ambulancii chirurgie nie sú denným chlebom. Som si istý, že na tento adventný zázrak nikto z nás nezabudne. Prajem celej rodine veľa šťastia.“

Mamičku Evu s dievčatkom čoskoro po pôrode umiestnili na nemocničnú izbu, všetky vyšetrenia boli v poriadku. „Nakoniec mal tak najviac práce otecko, ktorý počas pár dní musel nakúpiť a zariadiť všetko, na čo sa iné páry pripravujú deväť mesiacov. Manželia ale neľutujú, naopak v bábätku vidia skutočný vianočný zázrak,“ dodala nemocnica, ktorá neuveriteľný príbeh zverejnila na svojom facebookovom profile.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >