Ako doma uskladniť potraviny bez plastu?

gb, 24. septembra 2019 o 12:00

Prekáža vám množstvo plastu vo vašej domácnosti a v kuchyni zvlášť? Naučte sa, ako potraviny uskladňovať bez použitia plastových obalov.

Plast mi do chladničky nesmie!

Foto: Shutterstock.com

Na stránke obchodu so zdravými potravinami Pán Green sa objavil zaujímavý ťahák, ktorý môžete využiť aj u vás doma a žiadny plast sa už vo vašej chladničke či komore neobjaví.

Syr môžete zabaliť do takzvaného včelobalu, čo sú vlastne ekologické voskové obrúsky. Možno do nich vložiť aj údeniny a použiť ich samozrejme aj na zabalenie desiaty do školy či do práce. Zeleninu zasa postavte do vody, to sa týka aj byliniek, niektoré druhy, napríklad hrášok či listy šalátu, zabaľte do vlhkej utierky.

Zvyšky jedál uložte do sklenených nádob, plast nie je vôbec potrebný. Na zamrazovanie nemusíte používať plastové krabičky, rovnako vhodné sú sklenené či oceľové nádoby.

A čo chlieb? Baliť ho do igelitového vrecka sa vôbec neodporúča, skôr v ňom splesnivie. Uchovávajte ho zabalený v utierke, vložený do uzavretého chlebníka. Zemiaky či cibuľu uskladňujte v košíku na tmavom mieste.

A tu si môžete pozrieť celý užitočný ťahák








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >