Aj tento rok môžu deti poslať list Ježiškovi, pošta im poďakuje darčekom

TASR, gb, 20. novembra 2020 o 03:45

Pohľadnice alebo listy Ježiškovi môžu deti poslať najneskôr do 17. decembra na adresu Ježiško 999 99 alebo cez aplikáciu Moja pohľadnica.

Aj tohtoročnú vianočnú známku nakreslilo dieťa.

Foto: www.vianocnaposta.sk

Okrem pohľadníc a listov môžu deti posielať Ježiškovi aj kresby. „Tie však musia byť na samostatnom hárku papiera. Odborná porota zo všetkých kresieb vyberie tú najkrajšiu, ktorá sa stane námetom budúcoročnej vianočnej známky," vysvetlila hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková s tým, že všetky informácie sú dostupné na internetovej stránke www.vianocnaposta.sk.

„Spolu s odpoveďou im Ježiško pošle milý rozprávkový darček," uviedla hovorkyňa s tým, že je preto dôležité uviesť aj spiatočnú adresu. Dodala, že Ježiško odpovedá nielen v slovenčine, ale aj v angličtine či v Braillovom písme.

Pozdravy, kresby či želania môžu deti z celého sveta posielať Ježiškovi od roku 1999. Umožňuje to projekt Vianočná pošta, ktorého hlavným cieľom je šíriť radosť a podporiť tradície klasickej listovej korešpondencie. Na adresu Ježiško 999 99 prišli od vzniku projektu už takmer dva milióny pozdravov. Minulý rok putovalo na adresu do Rajeckej Lesnej celkom 93 429 listov zo 46 štátov sveta.

Podľa slov hovorkyne v roku 2020 už Ježiško dostal do svojej oficiálnej schránky v Rajeckej Lesnej takmer 400 listov zo Slovenska i zo zahraničia. Prvý list prišiel 16. júla.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >