A dosť, povedala si známa speváčka. Od plienok odučila syna za dva dni

Patricia Poprocká, 24. júla 2024 o 05:49

Plienky u detí do jedného roka nik nerieši, u dvojročných to už, žiaľ, neplatí. Hoci odborníci upozorňujú, že dieťa potrebuje dozrieť, aby sa dokázalo vypýtať na toaletu, čo môže pokojne trvať aj štyri či päť rokov, v našich končinách je zaužívaný názor, že po dvoch rokoch je načase s plienkou skoncovať. Takýto tlak okolia pociťovala aj známa speváčka Dominika Stará, ktorej syn Miško má dva a pol roka.

Dominika Jurena Stará je hrdá na seba aj syna, ako zvládli zbaviť sa plienok.

Foto: Profimedia

„Už niekoľko mesiacov som pociťovala tak trošku tlak okolia, keď prišlo na tému odplienkovania. Ja som si však bola istá jedným – keď bude Miško pripravený, pôjde to ľahko. Ale musím počkať na ten správny čas,“ priznala na svojom instagramovom profile.

Dnes už dvojnásobná mamička (k synovi medzičasom pribudla dnes už deväťmesačná Izabelka) tlakom odolávala, keďže malý Miško nechcel o zbavení sa plienky či nočníku ani počuť. Pred pár dňami sa však začal pýtať sám na nočník, hoci zakaždým zbytočne, no napriek tomu sa rodičia rozhodli, že to skúsia. „Rozhodli sme sa, že od zajtra do toho ideme a necúvneme ani keby čo bolo,“ napísala.

A veru bolo: „Prvý deň bol hrozný a podlahu som umývala asi 20-krát, Miškovi nehody vôbec nevadili, ani nám o nich nepovedal. Ku koncu dňa som už bola tak frustrovaná, že som mu dala plienku,“ priznala.

Na druhý deň bolo všetko lepšie. „Hoci si Miško trošku cvrkol do slipkov, hneď nás začal ťahať za ruku, že potrebuje ísť cikať. No a ku koncu dňa už chodil sám, bez nehody. Pre nás bolo dôležité pochopiť, že chce byť úplne sám. A zrazu to šlo jedna radosť.“

Dominika hovorí, že už boli bez plienok aj vonku na prechádzke, na návšteve u starých rodičov, aj v kostole. „Bez plienky, s nočníkom a bez nehody. Na spánok dávam tiež slipky a na noc sme od dnešného dňa bez plienky, keďže sa už týždeň budil so suchou. Takže môžem hrdo povedať, že sme to s našim chlapčekom úspešne zvládli,“ teší sa.

Známa speváčka, ktorá sa o svoje rodičovské skúsenosti delí na sociálnych sieťach, však zdôrazňuje, že na odplienkovanie žiaden návod neexistuje. Každé dieťa je úplne iné, má svoju cestu, svoje načasovanie. „Miškov čas na odplienkovanie prišiel v takmer 2,5 roku. Sú deti, ktoré to zvládnu skôr, ale sú aj také, ktoré to zvládnu o čosi neskôr. Je to úplne v poriadku. Vy ako mama vycítite najlepšie, kedy je na ten veľký krok vaše dieťa pripravené. Obrňte sa dávkou trpezlivosti a počúvajte seba, vašu intuíciu a vaše dieťa. Nie okolie či tabuľky,“ odkazuje Dominika Jurena Stará.


Celá rodinka pohromade.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >