Žiaden zásah ani epidurál, za 5,5 hodiny bol valibuk na svete. Mária Čírová ženám odkazuje: Verte si!

Patricia Poprocká, 8. augusta 2020 o 04:44

„Nikdy som netúžila po nadštandardných izbách, ani po VIP pôrodných boxoch, len aspoň raz v živote zažiť naozaj príjemný pôrod,“ konštatuje Mária Čírová, ktorá sa nedávno stala trojnásobnou mamou a jej najmladší Ruben sa narodil práve za takýchto pohodových okolností.

Prvá fotka s najmladším dieťaťom krátko po narodení.

Foto: facebook Márie Čírovej

Ako známa speváčka vravela už viackrát, prirodzený pôrod bez zásahov si priala už pred desiatimi rokmi pri najstaršom synovi Hugovi, ten však napokon prišiel na svet cisárskym rezom, pre ňu neželaným. Bola to trauma, ale Mária sa s ňou vyrovnala. „Vtedy sa začala pre mňa veľká cesta hľadania vnútornej sily, odvahy a odhodlania. Lebo len toto nás v tej hodine dvanástej zachráni, kedy nebojujeme len za seba, ale hlavne za ten najväčší, bezbranný poklad, ktorý sa hlási na svet a ktorému musíme pomôcť..,“ napísala teraz na Instagrame.

Pri dcérke Zoe a aj teraz pri najmenšom synčekovi sa jej podarilo porodiť prirodzene. „Náš Ruben prišiel na svet po 5,5 hodinách pôrodných kontrakcií, ktoré sme spolu s mojím Maroškom (manželom, pozn. red.) prežili v pokoji, rozprávali sme sa pomedzi ne, púšťali si hudbu.. Bez akéhokoľvek zásahu, bez vyvolávania, bez epidurálky. V závere náš Ruben s váhou 3860 g a dĺžkou 52cm prišiel počas jednej kontrakcie. Jednej. Skoro štvorkilový valibuk! Ja som bola na nohách už po 3 hodinách od jeho narodenia..,“ vracia sa do blízkej radostnej minulosti.

Mária Čírová hladký pôrod pripisuje aj príprave – fyzickej a mentálnej. Na internete si na študovala rôzne uvoľňovacie cvičenia na zmierňovanie pôrodných bolestí a netajila sa ani tým, že užívala ostružinu malinovú, alchemilku a ľanové semiačka. No a v neposlednom rade ide aj o mentálne nastavenie, dôveru v seba, že to dokáže.

„O pôrode sa hovorí ako o najradostnejšej udalosti v živote ženy. Ale aby to bola radostná udalosť, musíme sa na ňu dobre pripraviť po fyzickej aj psychickej stránke. A my to naozaj vieme dievčatá, mame to totiž v sebe!! Dokážeme si pomôcť bylinkami, dokážeme sa sústrediť a vedome prežiť každú jednu bolesť,“ povzbudzuje ženy, ktoré majú pôrod ešte len pred sebou.

Má pre nich ešte ďalší jednoznačný odkaz: „Nemusíte sa báť. Dôverujte svojmu telu, majte čistú myseľ a jasný ciel pred sebou!“

Mária si na tretí pôrod vybrala bratislavské súkromné sanatórium Koch, kde si potom mohla s manželom Marošom takto vychutnávať prvé chvíle s bábätkom. Ako vraví, na 28. júl, kedy sa narodil Ruben, nikdy nezabudnú. Nielen pre samotné narodenie synčeka, ale aj pre tie „neuveriteľné, zázračné a krásne“ chvíle, ktoré počas jeho narodenia prežili „v absolútnej harmónii“.



Od manžela dostala Mária takýto prsteň, so začiatočnými písmenami mien ich detí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >