Vyrobte si s deťmi látkovú bábiku, je to len 5 jednoduchých krokov

pt, 17. októbra 2019 o 05:22

Ekologická, mäkká a ako ľahko ide vyrobiť, tak ľahko sa dá aj rozmontovať. Vyrobte si s deťmi handrovú bábiku v piatich krokoch. Potrebujte k tomu iba látky, nožnice, kúsok stužky, hrubšiu niť alebo vlnu a vatu.

Návod prináša Silvia Bodláková na svojom kreatívnom portále Dobré nápady. Výhodou pri tvorbe bábiky je voľnosť – môžete ju vytvoriť akokoľvek veľkú a na akýkoľvek účel, na zavesenie na okno, ale aj ako spoločníka k dieťaťu do postieľky.

Hlava a ruky.

Foto: dobre-napady.sk

Vrch trojuholníka odstrihneme, bude z neho sukňa.

Foto: dobre-napady.sk

Zo šnúrky sa takto urobí vestička.

Foto: dobre-napady.sk

Hotová bábika Silvie Bodlákovej. Ako bude vyzerať tá vaša?

Foto: dobre-napady.sk

Krok 1.
Vystrihnime z látky štvorec ľubovoľnej veľkosti, podľa toho, akú bábiku chceme mať. Do jeho stredu dáme guľu vaty, inej látky či molitanu. Zaviažeme pod krkom, a je hotová hlavička. Jednu jej stranu vyhladíme, bude slúžiť ako tvár.

Krok 2.
Spodnú časť rozprestrieme, čím sa vytvorí akýsi trojuholník. Z dvoch bočných cípov urobíme ruky. A to tak, že šnúrkou previažeme konce, čím vytvoríme dlane. Rozdelenie úloh je jasné – jeden drží, druhý viaže.

Krok 3.
Vyrobíme sukňu. Zoberieme ďalší štvorec látky, prehneme uhlopriečne do trojuholníka a potom spodnú časť ešte raz na ďalší trojuholník. Jeho vrch odstrihneme, čím v strede získame otvor. Cezeň prevlečieme bábiku, pričom môžeme nazberkať vo vrchnej časti rukávy. Spodok je sukňa.

Krok 4.
Vyrobíme vestičku. Z pevnej hrubej stužky vystrihneme pásik, ktorý prevlečieme cez bábiku. Najprv okolo krku, potom konce prekrížime a vzadu zaviažeme.

Krok 5.
Dotvoríme, ako chceme. Namaľujeme tvár, oči, vlasy, prípadne môžeme okolo hlavy uviazať aj šatku. Podľa toho, akú bábiku chceme mať.

Podrobný návod Silvie Bodlákovej nájdete TU.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >