Vojna na Ukrajine vzala život takmer 500 deťom

TASR, 20. februára 2023 o 15:45

Od začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine zahynulo 473 ukrajinských detí a ďalších 1,5 milióna je v ohrození.

Vojna na Ukrajine tvrdo zasahuje aj deti.

Foto: SITA/AP

Informáciu priniesla humanitárna organizácia Magna, ktorá priamo na Ukrajine poskytuje svoju pomoc. Denne zasahuje v akútnych kritických stavoch, pri traumách, poskytuje psychosociálnu podporu, zvyšuje dostupnosť liekov a vytvorila systém odosielania ťažko chorých pacientov do zariadení zdravotnej starostlivosti.

Aby Magna dala vedieť o týchto hrozivých skutočnostiach verejnosti a získala ďalšie prostriedky na pomoc zasiahnutým ukrajinským deťom, vytvorí v deň výročia začiatku vojnového konfliktu, teda 24. februára 2023, na vybraných miestach v Bratislave sugestívnu inštaláciu, ktorá by mala pohnúť verejnou mienkou.

Inštalácia pozostáva z patologických vakov umiestnených na zemi a vyplnených výplňou tak, aby pôsobili, že sú v nich uložené telá detských obetí. „Pri každom z vakov bude umiestnená opustená hračka a na vakoch bude nalepená nálepka s informáciou, koľko detí vo vojne na Ukrajine doteraz zomrelo a že stále je množstvo z nich v ohrození a treba im pomôcť,“ upresnila hovorkyňa humanitnej organizácie Magna Zuzana Hromcová.

Inštalácia sa bude nachádzať na oboch koncoch Hviezdoslavovho námestia, na Hlavnom námestí, na Hodžovom námestí, na Námestí SNP, na Michalskej, Poštovej a Panskej ulici.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >