Vo Svätom Antone vystavia najkrajšie dovolenkové fotografie z tohto roka

TASR, 15. novembra 2019 o 04:58

Celkom 51 súťažiacich s 334 fotografiami sa zapojilo do tohtoročnej súťaže o najkrajšiu dovolenkovú fotografiu, ktorú organizuje žiarske Pohronské osvetové stredisko.

Na leto si môžete zaspomínať na výstave dovolenkových fotografií.

Foto: Shutterstock.com

Najlepšie z nich ukážu verejnosti na výstave v Múzeu vo Svätom Antone. Vernisáž sa uskutoční v piatok 15. novembra o 16.00 h, výstava potrvá do 31. januára budúceho roka.

Miroslav Hric z Pohronského osvetového pracoviska v Žiari nad Hronom skonštatoval, že súťažná prehliadka má stúpajúcu úroveň účastníkov. „Tento rok bolo vytvorených sedem kategórií. Podľa odborných porotcov sú fotografie na kvalitnejšej úrovni ako po minulé roky. V kategórii do 16 rokov tento rok bola úroveň fotografií slabšia. Na druhej strane sme získali mladých fotografov z Prievidze. Rozhodovanie poroty je, myslím si, každým rokom ťažšie," zhodnotil aktuálny ročník súťaže Hric.

Najkrajšia dovolenková fotografia 2019 je celoslovenská súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby s medzinárodnou účasťou. Výstava najlepších fotografií zo súťaže sa s výnimkou jedného ročníka realizuje od roku 2006 v Múzeu vo Svätom Antone. Spoluorganizátorom súťaže je mesto Banská Štiavnica a Múzeum vo Svätom Antone.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa