Víkend v Tatrách bude patriť psom a polárnym expedíciám. Príďte sa s deťmi zabaviť pod Lomnický štít

pt, SITA, 8. februára 2019 o 09:49

Hra na polárnikov, ale aj praktické ukážky toho, čo všetko dokáže pes - od záchrany ľudí z lavíny až po tanec, čaká cez víkend návštevníkov Vysokých Tatier. Rodinná akcia Snežné psy sa uskutoční na Čučoriedkach nad Tatranskou Lomnicou.

Vlaňajšej akcii počasie prialo. V tomto roku to bude 10. ročník.

Foto: Marek Hajkovský

Vstup je voľný, treba sa však vyviezť lanovkou, prípadne vyšľapať pešo na medzistanicu Štart pod Lomnickým štítom.

Pre deti aj dospelých budú v sobotu i v nedeľu od desiatej rána pripravené súťaže aj zábavný program. Horská služba predvedie ukážku zásahu, ako psy pod lavínou hľadajú a vyslobodzujú ľudí. Záchranári tiež v štyroch kolách prezradia, ako psíkov učia základné povely.

Zo psích zručností diváci ešte uvidia psí tanec, ktorý sa štvornohí priatelia človeka naučili. Ten bude ale v podaní iných, špeciálne cvičených psov-umelcov.

Organizátori chcú na podujatí vytvoriť pravú severskú atmosféru života Eskimákov a polárnikov. Pre deti pripravili expedičnú hru Od pólu k pólu, na ktorú bude dohliadať „živá socha“ nórskeho polárnika Roalda Amundsena, prvého dobyvateľa južného pólu. Čaká ich dvanásť stanovíšť, na ktorých budú plniť rôzne úlohy. Každý, kto do Tatier prinesie svojho plyšového psíka, dostane darček.

Pre návštevníkov bude k dispozícii aj 50 severských psov, zapriahnutých do záprahov, na ktorých si bude možné vyskúšať jazdu.

„Pripravený je aj bohatý sprievodný kultúrny program, aby každý odchádzal s jedinečnými zážitkami,“ uviedol manažér obchodu a marketingu strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský. Vystúpi napríklad skupina Hevi Dubi Komiks Band, ktorá spieva texty básnika a spisovateľa Daniela Heviera či spomínaná tanečná skupina so psíkmi Art Dance dogdancing.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >