VIDEO Rodičia zabalia deti do igelitového vreca na odpadky a vysajú z neho vzduch. Svetom sa šíri smrteľne nebezpečná výzva

Gabriela Bachárová, 19. júna 2019 o 17:14

Pozor, toto doma určite neskúšajte, mohli by ste vážne poškodiť zdravie svoje či svojho dieťaťa.

Zabaliť sa do vreca na odpadky a nechať si odtiaľ vysať vzduch je veľmi nebezpečná výzva.

Foto: Youtube

Ľudia sa vo svete bavia rôznymi internetovými výzvami, ale táto je jedna z najčudnejších a tiež najnebezpečnejších. Podstatou je, že dieťa či dospelý sa navlečie do igelitového vreca na odpadky a iný človek, v prípade detí najčastejšie samozrejme rodič, z vreca vysaje vzduch, väčšinou obyčajným vysávačom. Vrece priľne k telu človeka tak, že pôsobí ako latexové oblečenie. Výzva je čerstvá, ale začína sa už šíriť internetovým svetom a na sieti YouTube raketovo pribúdajú videá s týmto obsahom.

Určite to doma neskúšajte, za to riziko to nestojí!



Prudké, šokujúce vysatie vzduchu často spôsobí, že človek sa zvalí na zem. V niektorých prípadoch ani nie je schopný sa z vreca sám dostať a musí mu niekto pomôcť. To však nie sú hlavné riziká pochybnej výzvy.

Lekári varujú pred tým, že takzvaná Vacuum Challenge môže spôsobiť až smrť v dôsledku náhleho zníženia prívodu kyslíka do mozgu. Ide o takzvanú celebrálnu hypoxiu. „Mozgové bunky sú extrémne citlivé na nedostatok kyslíka a môžu zomierať už po piatich minútach, odkedy je telo vystavené takému nedostatku," citoval server lidovky.cz lekára z amerického Národného inštitútu pre neurologické ochorenia a mŕtvice.

Niektoré výzvy na internete sú vtipné a neškodné, iné ale zaváňajú nebezpečenstvom a ohrozujú buď ľudí, ktorí ich vykonávajú, alebo ostatných. To je príklad výzvy, keď sa partie mladých ľudí vrhajú pod idúce autá s cieľom ich zastaviť. K ďalším pochybným a veľmi nebezpečným výzvam patrí, že deti si lejú alkohol do očí, jedia kapsule do práčky, navzájom sa škrtia, polievajú sa horľavinou a vôbec najhoršou bola výzva spáchať samovraždu, k čomu vo svete v niektorých prípadoch u detí naozaj došlo.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >