VIDEO Bomby sú len hra! Sýrsky otec naučil trojročnú dcérku smiať sa, keď vybuchnú

Gabriela Bachárová, 27. februára 2020 o 04:52

Videli ste film Život je krásny od talianskeho režiséra Roberta Benigniho? Hlavný hrdina Guido Orefice je spolu so synčekom kvôli židovskému pôvodu odvlečený do koncentračného tábora. Aby sa malý Giosué nebál, otecko mu nahovorí, že to všetko je len zábavná hra pripravená na synove narodeniny.

Sýria bola z veľkej časti zničená bombami.

Foto: AP

Možno práve týmto dojemným, smutným a zároveň optimistickým filmom sa inšpiroval sýrsky otec menom Abdullah Al-Mohammad. Aby jeho trojročná dcérka Salwa prestala mať strach z každodenne dopadajúcich bômb a viac už neplakala, povedal jej, že sú to len zábavné hračky.

A naučil ju smiať sa vždy, keď sa ozve ohlušujúci výbuch, ako si to môžete pozrieť vo videu na konci článku. Otec sa smeje spolu s ňou, aby svojmu milosrdnému klamstvu dodal na dôveryhodnosti.

„Je to lietadlo alebo bomba?" pýta sa vo videu otec, keď začuje známe zvuky. „Bomba," dokáže presne určiť dievčatko. „Ideme sa smiať, keď dopadne," povie natešene. Po dopade bomby sa skutočne srdečne rozosmeje. Otecko sa k nej obráti so slovami: „Je to zábavné, však?" a malá prikyvuje.

„Je to dieťa, nerozumie vojne," povedal vynaliezavý otec spravodajskému kanálu Sky News. „Rozhodol som sa naučiť Salwu túto hru, aby som ju ochránil pred psychickým kolapsom," dodal. Vojna v Sýrii trvá už deväť rokov, vyžiadala si vyše pol milióna ľudských obetí a nezmieriteľné utrpenie obyvateľov.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >