Video: Bábätko prvýkrát vďaka načúvadlu počuje hlas svojej mamičky. Tvári sa pri tom neskutočne!

gb, 17. decembra 2018 o 12:00

Dievčatko, ktoré sa narodilo s veľmi ťažkou poruchou sluchu, vo videu prvýkrát vďaka načúvaciemu prístroju počuje hlas svojej mamy. Ahoj, hovorí mu mamička Christy Keane a malé sa začína usmievať, vyzerá veľmi prekvapene. Akoby nechápalo, čo sa deje.

Počuješ dobre, moje malé?

Foto: Shutterstock.com

Christy Keane s dcérkami, mladšiu Charly drží na rukách.

Foto: Instagram Christy Keane
Ale čo to? Okrem neveriackeho, ale šťastného úsmevu sa malá Charly snáď aj rozplače. Musí to byť pre ňu neskutočná chvíľa. Nikdy som nevidela, že by si sa takto tvárila, prihovára sa jej dojato mamička. Asi ma rozplačeš, si tak sladká, ľúbim ťa, hovorí jej.

Ak sa na poruchu sluchu príde u dieťaťa včas, je veľká šanca, že vďaka moderným medicínskych možnostiam bude počuť skoro tak dobre ako ostatné deti.
Najväčšiu šancu na úspech majú tie deti, ktoré dostanú potrebnú pomoc čo najskôr, ideálne od šiesteho mesiaca veku. Po potvrdení poruchy sluchu odborník dieťaťu predpíše načúvacie prístroje. Potrebné je ich nastaviť správne, aby s nimi dieťa počulo čo najlepšie.

Jedným z varovných signálov poruchy sluchu je, že dieťa nereaguje na zvuky a známe hlasy. Preto by rodičia v prípade akéhokoľvek podozrenia nemali váhať a čo najskôr navštíviť pediatra, ktorý dieťa pošle k spádovému ORL lekárovi. Ak ten nezistí príčinu, odošle dieťa do jedného zo šiestich Centier sluchu na podrobnejšie vyšetrenia.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >