Veselí zdravotní klauni potešia deti, ktoré strávia Vianoce v nemocniciach

SITA, gb, 22. decembra 2018 o 07:11

Počas tohtoročných vianočných sviatkov a na Silvestra bude v akcii až 24 profesionálnych zdravotných klaunov, ktorí uskutočnia dohromady 17 klauniád v deviatich nemocniciach po celom Slovensku.

Zdravotní klauni deti rozveselia.

Foto: Červený nos Clowndoctors

Veselé vianočné vizity zaženú smútok za domovom a rozžiaria oči chorým deťom, ktoré musia tráviť najkrajšie dni roka v nemocnici. Na Štedrý deň tak červené nosy potešia deti v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave, v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

V spomenutých nemocniciach v Košiciach a Banskej Bystrici, ale aj v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici budú 25. decembra. V Druhý sviatok vianočný budú zasa v Košiciach, v Prešove, ale aj v Nemocnici Rimavská Sobota, v Univerzitnej nemocnici Martin a Fakultnej nemocnici v Trenčíne. Na Silvestra 31. decembra zdravotní klauni takisto potešia. Navštívia deti v nemocniciach v Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline a Prešove.

V súčasnosti 61 zdravotných klaunov z Červeného nosa uskutočňuje približne 200 klauniád mesačne. Pravidelne navštevujú hospitalizované deti v 43 nemocniciach a liečebných zariadeniach po celom Slovensku, deti v domácej paliatívnej starostlivosti či v špeciálnych školách, ale aj dospelých pacientov a domovy dôchodcov.

Hlavným cieľom ich návštev na detských oddeleniach nemocníc je podporiť psychickú pohodu detských pacientov, a tým prispievať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. Zdravotní klauni sa počas návštev snažia hospitalizované deti odpútať od strachu, napätia a úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia. V roku 2019 oslávi združenie Červený nos Clowndoctors 15. výročie svojho vzniku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >