Večer v kaštieli. Betliar počas júlových sobôt ponúka nevšedné prehliadky

gb, TASR, 10. júla 2020 o 04:05

Niekdajšiu atmosféru letných večerov v poľovnícko-reprezentačnej rezidencii rodu Andrássyovcov má priniesť séria večerných prehliadok kaštieľa v Betliari pri Rožňave.

Kaštieľ Betliar.

Foto: Števo Rimaj, Pravda

Tie každú júlovú sobotu organizuje Múzeum Betliar. „Návštevníkov radi privítame v Kaštieli Betliar každú júlovú sobotu v neobvyklom čase, pred západom slnka o 20.00 h na večerných prehliadkach na tému zaujímavostí zo života aristokracie,“ priblížila kultúrno-propagačná manažérka múzea Judita Krajčiová.

Vstupenky je možné si zakúpiť v pokladni kaštieľa denne od 9.30 do 17.30 alebo hodinu pred začiatkom prehliadky (medzi 19.00 a 20.00).

Dodala, že podujatia sa budú konať v zmysle protiepidemiologických opatrení. „Prosíme preto o trpezlivosť a pochopenie pri dodržiavaní opatrení a maximálneho počtu návštevníkov, ktorý je obmedzený," podotkla Krajčiová.

V najbližšiu sobotu, 11. júla sa koná aj verejný piknik na anglickom trávniku pred kaštieľom, kde kedysi piknikovali členovia Andrássyovskej rodiny, ich príbuzní a hostia. Na lúke bude znieť hudba, o zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum a tvorivé dielne. Budete možnosť vyfotografovať sa s aristokratickou spoločnosťou a ochutnať regionálne produkty a rôzne pochúťky od pozvaných predajcov. Každý, kto príde v historickom kostýme, bude mať možnosť zúčastniť sa prehliadky kaštieľa zdarma. Podujatie sa koná len v prípade dobrého počasia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >