U babky na východe, s vajíčkami od sliepočky v ruke. Syn herečky Andrey Kerestešovej poznáva čaro vidieka

Gabriela Bachárová, 25. júna 2020 o 04:45

Máloktoré súčasné dieťa má možnosť vidieť bežne domáce zvieratá. Nie tak Tobiáš, takmer trojročný syn Andrey Kerestešovej, vydatej Růžičkovej. Hoci sa herečka usadila v Prahe, vracia sa aj do rodnej krajiny, k rodičom na východ Slovenska.

Medzi zvieratami ako doma.

Foto: Andrea Karestešová

Herečka, ktorá sa presadila v českých seriáloch Vyprávěj či Ordinace v růžové zahradě a zahrala si aj hlavnú ženskú rolu v českom filme Rafťaci, pochádza z malej, dvojtisícovej obce Hlinné na východe Slovenska, v okrese Vranov nad Topľou. Po vyštudovaní učiteľstva na pedagogickej fakulte v Trnave a kariére modelky sa rozhodla presťahovať do Prahy, kde sa jej pošťastilo, uchytila sa predovšetkým v seriálovej tvorbe a založila si tu aj rodinu.

Spolu s českým hudobníkom Mikolášom Růžičkom vychováva dvoch synov, minulý rok na Silvestra sa im narodil Jáchym, starší Tobiáš Augustin oslávi v lete tri roky. Z Prahy však rodina pravidelne uniká na vidiek, v Česku si momentálne prerábajú starý statok a jazdia aj do slovenského rodiska herečky. Práve odtiaľ pochádza milá fotografia staršieho Tobiáša, ako drží v rukách vajíčka priamo od sliepočky. Jedno z nich mu práve puklo. Herečka fotografiu okomentovala milo: „Sú veci, čo treba zažiť."



Andrea Kerestešová na priedomí svojho vidieckeho domu. „Kameň rokmi porastený, lavička z antikvariátu, klobúk môjho milého, slovenské tenisky a pudrové šaty ako nové adeptky na moju najnosenejšiu vec (nielen) tohto leta," teší sa herečka z nového útočiska.



„Tak veľmi chcem letieť do vesmíru. A pritom v ňom som. Nohami a rukami dotýkajúc sa hmoty. No hlavou vždy v oblakoch," prezradila herečka čo-to zo svojho vnútorného sveta. Zamyslenie pridala k rozkošnej fotografii so synčekom v nosiči.



Andrea Kerestešová so svojím zvieracím maznáčikom. Povahovo sa vhodne dopĺňajú: „Sangvinička a flegmatička, naša rodina je rôznorodá, vďakabohu."



Andrea Kerestešová ako šťastná a spokojná mamička so svojimi deťmi v prírode.



Herečke veľmi záleží na tom, aby jej deti mali na svoje detstvo krásne spomienky. A tie sa tvoria predovšetkým zo zdanlivých maličkostí, ako je napríklad jazda vlakom. „Len tak. Aby nám dobre bolo," to je životná filozofia Andrey Kerestešovej.



Celá rodina pod rozkvitnutou čerešňou.



Andrei Kerestešovej príroda a jej šetrné využívanie veľmi ležia na srdci. Nasledujúca fotografia (podobne ako úvodná fotografia tohto článku) pochádza z nakrúcania propagačného videa pre českú značku biopotravín pre deti.












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >