Tip na výlet. Leto v Tatrách nie je len o turistike. Ponúkajú aj tieto originálne atrakcie

ahojmama.sk, 12. júla 2024 o 05:14

Vysoké Tatry, jeden z hlavných symbolov Slovenska, majú svoje čaro v každom období. Toto letné prázdninové prináša množstvo atrakcií pre deti i dospelých a ak premýšľate, kam na víkend, naše najvyššie hory môžu byť v týchto sparných dňoch výborným osviežením.

Tatry ponúkajú aj toto leto množstvo atrakcií pre celé rodiny.

Foto: Marek Hajkovský

Nudiť sa nebudete, naopak, skôr si nemusíte vedieť vybrať. Okrem množstva atraktívnej turistiky s nádhernými výhľadmi a scenériami sú tu aj komerčné aktivity pre športovo menej zdatných a tých, ktorým horúce počasie nevyhovuje na pešiu turistiku.

Prvou dobrou správou je, že lanovky sú v prevádzke dlhšie. Napríklad pozemná lanovka na Hrebienok, čo je obľúbená križovatka turistických trás, začína prevádzku už od 8:00 a premáva až do 18:30. V praxi to znamená, že turisti majú viac času na túry resp. majú istotu, že pri návrate z túry môžu využiť dopravné zariadenie na jednoduchší návrat,“ uviedol Dušan Slavkovský, riaditeľ strediska Vysoké Tatry. Predĺženú prevádzkovú dobu majú aj lanovky na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici. Najvyššie, kam vás vyvezú, je Lomnický štít.

Lanovkou až na Lomnický štít.

Foto: Marek Hajkovský

Kapacita lanovky na Lomnický štít je však limitovaná, náhradou môže byť výlet sedačkou do Lomnického sedla a odtiaľ prechádzka na Veľkú Lomnickú vežu.

Kto nemá rád výšky, môže sa člnkovať na hladine Štrbského plesa. K dispozícii je 22 člnov, medzi nimi aj drevené pramice, svadobný čln či čln s preskleným dnom.

Pre milovníkov adrenalínu sú tu horské káry – trojkilometrová jazda zo Štartu do Tatranskej Lomnice. Deti sa vyhrajú v Orlíkove, čo je detské ihrisko na Štrbskom Plese alebo na Svištej skale, čo je prvá z atrakcii vznikajúceho detského ihriska na Skalnatom plese.

Návštevníci Hrebienka si môžu pozrieť expozíciu drevených sôch a náučných tabúľ o tatranskej faune a flóre z pohodlných ležadiel v interaktívnej galérii svetla Kvantarium. Galéria Encián na Skalnatom Plese zasa ponúka výstavu výtvarníčky Kris Sagan – obrazy pred návštevníkmi vďaka mobilnej aplikácii dokážu ožiť a priniesť nečakané zážitky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >