Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre chystá tri detské predstavenia. Medzi nimi aj Prdiprášok doktora Proktora

TASR, 2. januára 2019 o 18:42

Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre pripravuje na prvý polrok nového roku tri detské predstavenia. Na 25. januára je naplánované uvedenie hry podľa románu známeho nórskeho spisovateľa Jo Nesba s názvom Prdiprášok doktora Proktora.

Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre.

Foto: Staré divadlo Karola Spišáka

Hra v réžii Gejzu Dezorza rozpráva príbeh vynálezcu doktora Proktora a jeho dvoch detských pomocníkov Bulleho a Lisy, ktorí vymyslia využitie pre unikátny prdiprášok. „Vďaka jeho účinkom si užijú veľa zábavy, zachránia oslavy najväčšieho nórskeho štátneho sviatku Dňa nezávislosti a ponúknu doktorovi Proktorovi nádej odísť do Paríža za jeho životnou láskou," hovoria o inscenácii jej tvorcovia.

Premiéru hry Prízraky od autora Davida Greiga v réžii Svetozára Sprušanského uvedie divadlo 8. marca. Inscenácia rozpráva príbeh dievčaťa Duck. Navonok je to obyčajná tínedžerka, ktorej však zomrela mama a otec ju pre chorobu často zanedbáva. „Duck má napriek všetkému pocit, že je všetko v poriadku. Má však veľké obavy, či k rovnakému názoru dospeje aj sociálna pracovníčka, ktorá sa k nim chystá na kontrolu. To rozbehne sled neraz vtipných, až absurdne smiešnych situácií. Všetko navyše skomplikuje príchod otcovej priateľky, ktorú spoznal na internete," hovoria o zápletke hry jej tvorcovia.

Treťou inscenáciou pre deti, ktorú v roku 2019 divadlo uvedie, je veľký epos Trója. Hra, ktorá rozpráva známe príbehy gréckych bájí, bude mať premiéru 7. júna. Inscenácia formou interaktívnej hry zapojí detského diváka priamo do predstavenia. Súčasťou projektu bude aj vzdelávací program pre školy s názvom Trójsky kôň, ktorý deťom priblíži historický a mytologický kontext príbehu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >