Spisovateľ Daniel Hevier učí na sieti slovenčinu, online sa pripojí aj na vyučovanie

TASR, 18. októbra 2020 o 03:35

V reakcii na zatvorenie stredných škôl ponúka obľúbený spisovateľ Daniel Hevier na sociálnej sieti svoju pomoc pedagógom i študentom. Zahŕňa online výučbu najmä slovenského jazyka a literatúry, a to vrátane prípravy na maturity, videokonferencie i online návštev v jednotlivých triedach.

Daniel Hevier.

Foto: Milan Kráľ, Pravda

„Na strednej škole sa výrazne formuje budúcnosť mladého človeka, a preto som pedagógom i žiakom ponúkol svoje skúsenosti. Som presvedčený, že im dokážem ukázať cestu, aby nielen úspešne zmaturovali, ale aby sa dokázali sami vzdelávať a formovať svoj život," komentoval svoju aktivitu Hevier. Spisovateľ bol mimoriadne aktívny počas uzavretia škôl v prvej vlne koronavírusovej pandémie nielen na sociálnych sieťach a vo vzdelávacích videách, ale aj v online návštevách v jednotlivých triedach.

„Je to v rámci jeho projektu O2 Radostná škola s Danielom Hevierom, v ktorom vzdeláva a inšpiruje učiteľov základných a stredných škôl a poskytuje im metodiku na inovatívne a kreatívne vyučovanie," informoval syn spisovateľa, Daniel Hevier ml. Dodal, že projekt zasahuje aj vyučovanie ďalších humanitných i prírodovedných predmetov. Do projektu sa zapojilo 60 škôl s takmer stovkou pedagógov, ktorí budú prenášať svoje skúsenosti na vyše 5000 žiakov a študentov.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa