Snový život herečky Andrey Kerestešovej: „Treba si nájsť čas na jemnosti, drobnosti, obyčajnosti a milosti.“

Gabriela Bachárová, 30. apríla 2022 o 05:00

Slovenská herečka Andrea Kerestešová si v susednom Česku vytvorila svet presne podľa svojich predstáv. Pevné miesto v ňom má rodina, knižky, chalupa a rôzne drobnosti, jemnosti a obyčajnosti, ako sama vraví. Poďme do toho sveta nakuknúť.

Herečka je mamou štvorročného Tobiáša a dvojročného Jáchyma, ktorých nadovšetko miluje, hoci jej dávajú aj poriadne zabrať. Veľmi rada ich pozoruje a obdivuje ich svet. A to najlepšie na chalupe, ktorú si rodina kúpila.

„A keď títo moji dvaja nefňukajú, nepreťahujú sa o jednu vec, nehovoria „Ne, nechci, nebudu“ a keď zase niečo intenzívne nepotrebujú, sú tí najroztomilejší záhradní škriatkovia, čo hľadajú všelijakú háveď pod kameňmi, starajú sa o rastliny a prevážajú pomalých slimákov. Takto krásne to niekedy je. Lebo málo je veľakrát viac,“ je presvedčená.



Veľa času venujú v domácnosti herečky a hudobníka čítaniu, najradšej v horizontálnej polohe. Poznajú to mnohí rodičia, deti čítanie zbožňujú a niekedy nechcú pustiť unaveného rodiča od rozčítaného diela. „Tie naše deti to od nás vyžadujú. Práve fičí Maxipes Fík, Krtko musí byť, potom bájky od La Fontaineho - také dobré staré pravdy, aj dospelému sa často znovu rozsvieti - a kdečo iné,“ vyjadrila sa Andrea Kerestešová, vydatá Růžičková.



A keď príde na návštevu do Česka slovenská babička, číta deťom tiež. A neprekáža, že v inom jazyku. „Keď pozoruješ, ako slovenská babička číta po česky,“ pridala Andrea Kerestešová na sociálne siete zaujímavú momentku.



Andrea Kerestešová je ako väčšina zamestnaných mám v jednom kole a času na seba nemá veľa. Keď sa jej však podarí ukradnúť si vzácne chvíle, vie si ich vychutnať. „A vo sekundách, keď odo mňa nikto nič nepotreboval, som stála v nabíjačke,“ popísala jeden taký moment.



Najlepšie sa obľúbená herečka, ktorá napríklad stvárnila hlavnú rolu v českom seriáli Vyprávěj!, cíti na vidieku. Už sa aj považuje za jeho obyvateľku. „Chalupárka,“ nazýva sa hrdo.



Trochu oddychu a času pre seba: „Víťazstvo každej mamy, aspoň jedno spí.“



Manželom herečky je český hudobník a skladateľ Mikoláš Růžička. Majú spolu aj po rokoch nádherný a láskyplný vzťah.



Herečka má rada prírodu aj romantiku. Ideálne, keď sa to spojí: "Čas na jemnosti, drobnosti, obyčajnosti a milosti."



„Tých malých, drobných milostí, čo robia veľké radosti, rastie po svete stále dosť. Vďaka,“ teší sa herečka.



Andrea hrá momentálne v českom seriáli Chlap.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >