Slávna mama na vozíčku. Ako zvláda výchovu dvoch detí, ako vnímajú jej hendikep, ukazuje bez príkras na videách

Patricia Poprocká, 4. februára 2022 o 05:02

Je to milé až dojímavé zároveň. Päťročný Mateo prekladá na posteli mame nohy zo strany na stranu hovoriac jej: „Hop, hop... To je akoby si znova chodila...“ Ochrnutie mamy nie je pre deti niekdajšej ruskej lyžiarky Marie Komissarovej, dnes už Chaadaevy, tabu. Berú ho ako fakt, pomáhajú, ako vedia a zároveň veria, že vyzdravie.

Maria Chaadaeva je šťastnou mamou dvoch detí.

Foto: facebook Marie Chaadaevy

Je to už osem rokov, čo si na olympijských hrách v Soči vtedajšia domáca medailová nádej v skicrosse Maria Komissarova počas tréningu zlomila stavec na chrbtici. Napriek operáciám a nákladným rehabilitáciám na prestížnych klinikách sa však jej stav nezlepšil, necíti si telo od pupku nadol.

Maša, ako ju známi volajú, nikdy nepatrila k tým, čo sa vzdávajú. A aj keď na vozíčku, žije naplno. S manželom Alexejom vychovávajú svoje dve deti, Matea, ktorý bude mať v apríli päť rokov a ani nie trojročnú Militinu. Žijú v Španielsku a Maria je aktívna na sociálnych sieťach, kde sa delí o život mamy na vozíčku. Ukazuje svoj život ľudsky, bez príkras, aký je, s radosťami i starosťami a má 1,4 milióna sledovateľov.

Nedávno sa na sociálnej sieti venovala práve svojmu postihnutiu, a tomu, ako ho vnímajú jej deti, predovšetkým starší Mateo. Ako hovorí na videu, deti vedia, že ich mama spadla na lyžiach a zlomila si chrbticu. Stále však veria, že raz opäť bude chodiť. Starší Mateo si dokonca robí starosti: „A keď budeš sama chodiť, kam dáme tvoj vozík?,“ starostlivo sa pýta počas vyššie opísanej „rehabilitácie,“ ktorú svojej mame dáva. Pozrite si celé video, stojí naozaj za to. Kým bol menší, tlačenie tehotnej mamy na vozíku bolo atrakciou aj v uliciach Marbelly, jeho to však nevyviedlo z rovnováhy.


Maša vyzerá krásne a jej život aj s hendikepom šťastný a idylický. Nie vždy však všetko ide ľahko ako vyzerá. A ona sa tým ani netají. Pozrite, koľko námahy stojí napríklad presun zo zeme na posteľ.



Hendikep je ale hendikep len do tej miery, do akej mu to Maša dovolí. „Všetko dokážem sama,“ ukazuje napríklad starostlivosť o domácnosť na ďalšom videu.


... Takto sa bláznia so synom.


Maša s deťmi a manželom na snehu počas tejto zimy. Viac fotografií uvidíte, ak kliknete na šípku na boku obrázku.



A ešte spomienka na Vianoce na záver.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >