S deťmi doma. Tip na aktivitu 7: Píšte si denník o týchto časoch

Gabriela Bachárová, 2. apríla 2020 o 03:09

Žijeme v prelomovej dobe, na ktorú nikto z nás nebol pripravený a nedokázal si predstaviť, že by niečo také mohlo nastať. Ako si ju uchováte v pamäti? Píšte si spolu s deťmi koronavírusový denník o tom, čo robíte a ako sa cítite. Raz pre vás bude neoceniteľným zdrojom spomienok.

Píšte si denník, raz svoje zápisky veľmi oceníte.

Foto: shutterstock.com

Denník si môžete vytvoriť jednoducho, stačí zopnúť pár papierov, ak nemáte voľný poznámkový blok. Každý deň (či každých pár dní - ako vám to vyhovuje) si doň zapíšte, ako žijete a ako sa máte. Čo sa dnes učili deti, čo ste varili, aké spoločenské hry ste sa hrali, o čom ste sa rozprávali.

Súčasťou denníka môže byť aj vzácna fotodokumentácia: fotografie z prázdnych ulíc či oznámení o zatvorených obchodov. Určite sa vyfoťte aj s rúškami, nech máte pamiatku. Deti tiež môžu nakresliť do denníka rôzne kresbičky.

Písanie denníka sa môže stať vaším každodenným rituálom, pevným bodom dňa, na ktorý sa budete tešiť. Je to zároveň aj forma terapie, ktorá pomôže vyrovnať sa so všetkými zmenami a obavami, ktoré možno tak ako väčšina ľudí v súčasnosti pociťujete.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >