Recept na víkend: Pečieme s margotkou, 10 dobrôt s ikonickou kokosovo-rumovou tyčinkou

gb, 24. apríla 2021 o 04:10

Aj vy ulietavate na sladučkej kokosovej tyčinke obalenej v čokoláde?

Tortičky Margot.

Foto: www.varecha.sk

Web o varení a pečení www.varecha.sk vybral recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky! Pozrite si 10 dobrôt s tyčinkou Margot, z ktorých budete v siedmom nebi. Už tento víkend si môžete upiecť Margot rezy, Margot oválky, margotkové muffiny, Margot koláč, smotanovú tortu Margot, tortičky Margot (na hlavnej fotografii) či banánovú tortu s margotkou. Všetky recepty nájdete na tomto odkaze. Ponúkame vám malú ochutnávku.

Smotanová torta Margot

Suroviny:
3 ks vajec
3 PL krupicového cukru
2 PL oleja
3 PL hladkej múky
2 PL kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
2 kelímky smotany na šľahanie
2 balíčky vanilkového cukru
1 balíček želatínového stužovača
100 ml vlažnej vody
500 ml bieleho smotanového jogurtu
100 g čokolády na varenie alebo mliečnej čokolády
100 g tyčinky Margot

Postup:
1. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, prilejeme olej a zamiešame. Múku, prášok do pečiva a kakao premiešame a zľahka pridáme do peny. Dno tortovej formy a boky formy vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto a upečieme.

2. Upečený korpus dáme vychladnúť na mriežku s celou tortovou formou aj papiermi na pečenie (bude nám pekne držať tvar krém na korpuse počas chladenia).

3. Medzitým si vyšľaháme dôkladne šľahačku. Čokoládu Margot nastrúhame najemno, čokoládu na varenie zvlášť nastrúhame nahrubo. Stužovač vysypeme do misy, prilejeme vodu a metličkou vyšľaháme. Potom do želatíny pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.

4. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú hustú šľahačku a nastrúhanú Margotku. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, posypeme hoblinami nastrúhanej čokolády a dáme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky (pokojne aj na celú noc do druhého dňa).

Margotkové muffiny

Suroviny:
1 ks čokolády Margot
220 g polohrubej múky
130 g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
2 ks vajec
1 dcl oleja
250 ml kyslej smotany
Plnka: 400 ml parížskej šľahačky

Postup:
1. Čokoládku Margot nastrúhame na strúhadle na jablká.
2. Všetky suroviny spolu dobre vyšľaháme.
3. Nakoniec všľaháme nastrúhanú čokoládu Margot.
4. Cesto pomocou lyžice nalejeme do košíčkov vo forme.
5. Upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C a necháme vychladiť.
6. Vychladené muffiny ozdobíme parížskou šľahačkou. Výborné sú aj bez šľahačky.

Margotkové muffiny.

Foto: www.varecha.sk







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >