Prehľad všetkých prázdnin v tomto školskom roku

Gabriela Bachárová, 3. septembra 2020 o 05:00

Školský rok sa síce ešte len začal, ale určite vás už teraz zaujíma, kedy budú mať žiaci prázdniny. Pozrite si náš prehľad.

Kedy budú mať žiaci tento rok prázdniny?

Foto: SITA

Jesenné prázdniny: Žiaci budú mať voľno vo štvrtok 29. októbra a v piatok 30. októbra. Do školy sa vrátia v pondelok druhého novembra.

Vianočné prázdniny: Naposledy pôjdu žiaci do školy v utorok 22. decembra. Vianočného voľna si užijú od stredy 23. decembra do štvrtka 7. januára. Prvý vyučovací deň v novom roku bude piatok 8. januára.

Polročné prázdniny: Budú trvať jeden deň, v pondelok 1. februára.

Jarné prázdniny:
Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj: Od pondelka 15. februára do piatka 19. februára. Žiaci sa do lavíc vrátia v pondelok 22. februára.

Košický a Prešovský kraj: Od pondelka 22. februára do piatka 26. februára, prvý vyučovací deň potom v pondelok 1. marca.

Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj: Od pondelka 1. marca do piatka 5. marca, návrat do lavíc v pondelok 8. marca.

Veľkonočné prázdniny: Od prvého do šiesteho apríla, prvý vyučovací deň v stredu siedmeho apríla.

Letné prázdniny: Posledným vyučovacím dňom tohto školského roku bude streda 30. júna. Letné prázdniny si deti užijú od štvrtka prvého júla do utorka 31. augusta. Prvého septembra je štátny sviatok, nový školský rok tak začne vo štvrtok druhého septembra.

V tomto roku sa do školy ešte nepôjde v utorok 15. septembra, keď je deň pracovného pokoja, oslavuje sa Sedembolestná Panna Mária. Do školy sa deti nevyberú ani v utorok 17. novembra (Deň boja za slobodu a demokraciu). Žiaci sa, žiaľ, nemôžu tešiť na dva dni voľna v máji (prvého je Sviatok práce, ôsmeho sa slávi víťazstvo nad fašizmom), ktoré na budúci rok pripadnú na sobotu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa