PREHĽAD Všetky štátne sviatky, dni voľna a prázdniny v novom roku 2023

Gabriela Bachárová, 1. januára 2023 o 05:00

Aj v novom roku sa môžeme tešiť na voľno navyše. Pozrite si náš prehľad, na ktoré dni pripadajú štátne sviatky, dni pracovného pokoja a školské prázdniny.

Koľko voľna nás čaká tento rok?

Foto: Shutterstock.com

Prvý štátny sviatok v tomto roku, Deň vzniku Slovenskej republiky, pripadol na nedeľu prvého januára. O pár dní nato, v piatok 6. januára, oslávime voľnom Zjavenie Pána (Traja králi). Na ďalšie dni, kedy nepôjdeme do práce, si však už budeme musieť počkať dlhšie, až do apríla. Veľkonočné sviatky budú trvať od piatka 7. apríla do pondelka 10. apríla.

Prvého a ôsmeho mája sú ďalšie voľné dni, Sviatok práce a Deň víťazstva nad fašizmom, obidva budú v pondelok. V stredu 5. júla sa môžeme tešiť na ďalší deň bez práce, prinesie nám ho Sviatok svätého Cyrila a Metoda. V utorok 29. augusta si voľnom pripomenieme Výročie SNP. Predĺžený víkend nás čaká už o tri dni neskôr, Deň ústavy Slovenskej republiky pripadá na piatok 1. septembra. V piatok 15. septembra sa nepôjde do práce z dôvodu osláv Sedembolestnej Panny Márie.

Sviatok všetkých svätých pripadá tento rok na stredu 1. novembra. Ďalší predĺžený víkend nás čaká v polovici novembra. V piatok 17. novembra je voľno, pretože v kalendári svieti Deň boja za slobodu a demokraciu. A už tu máme Vianoce. Zatiaľ čo minulý rok nevyšli z hľadiska voľna príliš dobre, v tomto roku pripadne Štedrý deň na nedeľu, avšak Prvý a Druhý sviatok vianočný (pondelok, utorok) už bude voľno.

Školské prázdniny

Vianočné prázdniny deťom trvajú do soboty 7. januára, do školy sa vrátia v pondelok 9. januára. Polročné prázdniny sú zrušené, deň voľna navyše im tak tento rok po prvýkrát odpadá.

Kedy budú mať školáci jarné prázdniny? Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj od pondelka 20. februára do piatka 24. februára. Návrat do lavíc sa bude konať v pondelok 27. februára.

Deti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja sa na voľno budú môcť tešiť od pondelka 27. februára do piatka 3. marca. Do lavíc sa vrátia v pondelok 6. marca. A napokon Košický a Prešovský kraj má tento rok jarné prázdniny od pondelka 6. marca do piatka 10. marca, prvý vyučovací deň bude v pondelok 13. marca.

Veľkonočné prázdniny potrvajú od štvrtka 6. apríla do utorka 11. apríla, prvý vyučovací deň v stredu 12. apríla.

Posledným vyučovacím dňom tohto školského roku bude piatok 30. júna. Letné prázdniny si deti užijú od soboty 1. júla do štvrtka 31. augusta. V piatok prvého septembra je štátny sviatok Deň Ústavy Slovenskej republiky, nový školský rok tak začne v pondelok 4. septembra.

Jesenné prázdniny v školskom roku 2023/2024 budú v pondelok 30. a utorok 31. októbra. Keďže v stredu je Sviatok všetkých svätých, do školy sa vrátia vo štvrtok 2. novembra.

Vianočné prázdniny potrvajú od soboty 23. decembra do piatka 5. januára 2024. Vyučovanie začne v pondelok 8. januára 2024.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >