Predvianočná idylka. Viki Ráková pózuje so synmi pri netradičnom adventnom venci

Gabriela Bachárová, 19. decembra 2022 o 05:08

Na Vianoce sa pripravujú aj slávni. Obľúbená herečka Viki Ráková (41) sa na sociálnych sieťach pochválila milou predvianočnou fotografiou.

Viki Ráková na fotografii pózuje so svojimi dvomi synmi pri netradičnom adventnom venci. Ten nemá podobu kruhu, ako býva zvykom, ale sviečky stoja vyrovnané v jednom rade. A vyzerá to veľmi dobre a moderne. Všetkým to na fotke svedčí a je vidieť, že chlapci rastú ako z vody.

Umelkyňa je mamičkou sedemročného Bendegúza a trojročného Benjamína, ktorých má s partnerom, hudobníkom Róbertom Lakatosom (49). Za muža svojho života však nebola vydatá, hoci vo vzťahu porodila dvoch krásnych synov. Hviezda sitkomu Susedia však všetko „napravila” v septembri minulého roka. Vydávala sa bez veľkej pompy. Že je pod čepcem, mohli fanúšikovia seriálu poznať podľa zmeneného mena v titulkoch. Herečka sa už podpisuje ako Rák Lakatos.



Viki Ráková pri pečení i varení rada využíva svoju knihu obľúbených receptov. „Pamätám si, že takúto knihu plnú dobrôt mala aj moja mamina a veľa sme z nej spolu piekli. Teraz z mojej pečiem ja so svojimi deťmi naše obľúbené vianočné orechové a kokosové guľky. Už sa neviem dočkať tých vôní,” vraví herečka.



Nielen na vianočnej výzdobe si herečka dáva záležať. Je to aj šikovná pekárka. Na sociálnych sieťach zdieľala aj spomenuté orechové a kokosové guľky, ktoré radí tento rok určite vyskúšať. „Z jedného krému máte hneď dva koláčiky a garantujem vám, že s nimi ohúrite každú návštevu!” vraví herečka, ktorá hneď ponúkla aj recept.

Krém
4 PL rumu
4 PL mlieka
4 PL cukru
4 PL kakaa holandského typu
4 žĺtky
250 g masla

Postup
Všetky suroviny na krém okrem masla dajte do plechovej alebo sklenej misky a nad hrncom s horúcou vodou miešajte, až kým nezhustne. Nechajte úplne vychladnúť. Maslo medzitým vyšľahajte a s vychladnutým kakaovým krémom ho poriadne premiešajte. S týmto krémom naplňte obe kolieska.

Kokosové kolieska
250 g mascarpone
4 - 5 polievkových lyžíc Salka
19-20 polievkových lyžičiek strúhaného kokosu

Všetky suroviny poriadne premiešajte a urobte z nich guľky. Potom do nich opatrne spravte dierku na čokoládový krém a ešte pred plnením ich obaľte do strúhaného kokosu.

Orechové kolieska
(na cca 30 kusov)
150 g mletých orechov
150 g trstinového cukru
1 vajíčko
2 PL strúhanky

Zmiešajte orechy, cukor, vajce a strúhanku. Z cesta spravte guľky (s mokrými rukami to bude jednoduchšie), poukladajte ich na plech (použite aj papier na pečenie) a pečte ich pri 180 stupňov asi 15 minút dozlatista. Hneď, ako ich vytiahnete, ešte do horúcich guličiek opatrne urobte na stred dierku, kde pôjde krém. Nechajte vychladnúť a až potom ich preložte z plechu.



Fotografie zo svadby Viki Rákovej. Otvoríte si ich kliknutím na znak šípky.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >