Predčasne narodené deti budú mať 17. novembra v Košiciach festival

gb, 23. októbra 2018 o 19:59

Prvý ročník Purpurového festivalu pre najmenších bojovníkov sa uskutoční v sobotu 17. novembra v Košiciach. Je určený rodinám, ktorým sa dieťa narodilo predčasne, ale aj odborníkom venujúcim sa tejto problematike. Na Slovensku sa predčasne rodí už každé deviate dieťa.

Predčasne narodených detí pribúda, potrebujú špeciálnu starostlivosť.

Foto: Shutterstock.com

Pre rodičov i deti bude pripravený bohatý program. Rodičia sa dozvedia viac napríklad o význame výživy v živote predčasne narodených detí alebo o celostnej muzikoterapii, ktorá je určená deťom so špeciálnym potrebami či poruchami zmyslového vnímania. Vrcholom festivalu bude vystúpenie obľúbených hercov a spevákov Tárajka a Popletajky.

Miestom festivalu, ktorý začína o desiatej dopoludnia a končí o šiestej večer, bude Kultúrno-spoločenské centrum na košickej Jedlíkovej ulici. Vstupné na jednu rodinu je desať eur. Festival, ktorý organizuje združenie Malíček podporujúce nedonosené deti, sa koná pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí. Ten pripadá práve na 17. november. Viac informácií o festivale nájdete na www.nasmalicek.cz.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >