Podujatie Keby som bol palatínom je určené najmä deťom

TASR, 6. januára 2023 o 04:27

Považské múzeum pripravilo v Sobášnom paláci v Bytči podujatie Keby som bol palatínom, ktoré sa uskutoční v troch januárových termínoch. Podľa hovorkyne múzea je vhodné najmä pre žiakov materských a základných škôl.

Považské múzeum.

Foto: fb Považského múzea

Stála expozícia Sobášneho paláca je reprezentatívnou pripomienkou jedinečnej historickej osobnosti palatína Juraja Turza. „Pripomína jeho renesančnú osobnosť, ktorá sa významným spôsobom zapísala do politického, kultúrneho a náboženského života vtedajšieho Uhorska,” uviedla hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková.

Doplnila, že prednáška edukačnou a súčasne zábavnou formou priblíži 11., 18. a 25. januára historickú líniu renesančného paláca. „Trvá 45 minút a časy vstupov sú o 9.00 a 11.00 h. Formou divadelného predstavenia, dobových hier a špeciálnej magnetickej tabule získajú žiaci informácie o turzovskej dynastii, sídle Turzovcov a ich histórii. Z dôvodu obmedzeného počtu je nutné sa vopred objednať mailom na sobasnypalac@pmza.sk alebo na telefonickom čísle 041 552 3027,” dodala Magdaléna Lacková.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >